Naknada za štetu: 25 domaćinstava u Širokom i Grudama dobit će po 1.000 KM

Naknada za štetu: 25 domaćinstava u Širokom i Grudama dobit će po 1.000 KM

Link na izvornu vijest

Kao odgovor na štetu koju je nanijela nedavna prirodna nepogoda koja je pogodila Široki Brijeg i Grude, 25 socijalno ugroženih domaćinstava bit će isplaćeno po 1.000 KM.
Kako je objavio Crveni križ ŽZH, Društvo Crvenog križa BiH je sukladno informacijama koje su dostavili sa svojom strukturom, započeo je Mini grant projekt – Odgovor na olujno nevrijeme u Bosni i Hercegovini.

Projektom će ukupno 25.000 KM biti raspoređeno domaćinstvima u Širokom Brijegu i Grudama, a odabir domaćinstava vršit će tročlano povjerenstvo sastavljeno od predstavnika lokalnog Crvenog križa, centra za socijalni rad te gradskih/općinskih službi za civilnu zaštitu.

Na području Županije Zapadnohercegovačke, u navedenim sredinama, kroz ovaj brzi odgovor, na taj će se način osigurati naknada dijela štete koja je uzrokovana tučom sredinom lipnja.

Osim navedenog gotovinskog transfera, kroz ovaj projekt omogućit će se i nabavka dezinfekcijskih sredstava, sredstava protiv buđi te dodatna zaštitna oprema koja će se dostaviti socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva.

Zahvalni smo na podršci Društvu Crvenog križa Bosne i Hercegovine te njegovoj cijeloj strukturi, kao i Međunarodnom Pokretu Crvenog križa, poručili su iz Crvenog križa ŽZH.

Podsjetimo, ranije je iz Gradske uprave Široki Brijeg potvrđeno za portal Jabuka.tv kako je na području Širokog Brijega primljeno ukupno 266 prijava šteta. Stanje prirodne nesreće u Širokom Brijegu nije na snazi od 25. lipnja, a u Grudama od 2. srpnja.

Objava Naknada za štetu: 25 domaćinstava u Širokom i Grudama dobit će po 1.000 KM pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?