ŽZH: U Grudama napisao najviše kazni za parkiranje na invalidskim mjestima, u Posušju ni jedna

ŽZH: U Grudama napisao najviše kazni za parkiranje na invalidskim mjestima, u Posušju ni jedna

Link na izvornu vijest

Izmjena Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini na snagu je stupila u srpnju prošle godine, a predviđa novčanu kaznu od 200 KM uz jedan kazneni bod za one koji se parkiraju na invalidskim mjestima.

Ipak, izgleda da se unatoč tome brojni i dalje odlučuju parkirati automobile na mjestima predviđenima za osobe s invaliditetom, ili si pak mogu priuštiti takav trošak.

Odlučili smo provjeriti koliko je vozača u Županiji Zapadnohercegovačkoj sankcionirano, odnosno koliko je kazni napisano zbog ovakvog nepropisnog parkiranja.

Kako su nam kazali iz MUP-a ŽZH, u prvih šest mjeseci 2024. godine uručeno je 219 prekršajnih naloga, dok je u istom vremenskom razdoblju u 2023. godini uručeno 69 prekršajnih naloga.

Najviše kazni napisali u policijski službenici PU Grude – njih 120. U Ljubuškom je uručeno 58 prekršajnih naloga, a u Širokom Brijegu 41.

Policijska uprava Posušje nije imala evidentiranih prekršaja nepropisnog parkiranja na parking prostoru koje je označeno kao parking za osobe s invaliditetom, izjavili su za Jabuka.tv iz MUP-a ŽZH.

Kada brojke uspoređujemo s istim razdobljem prošle godine, vidljiv je značajan porast sankcioniranih vozača, osim u Ljubuškom gdje je u prvih šest mjeseci 2023. uručeno 45 prekršajnih naloga. U Grudama je u istom razdoblju uručeno 18 prekršajnih naloga, a policijski službenici PU Široki Brijeg su napisali samo šest kazni u prvih šest mjeseci protekle godine.

Policijska uprava Posušje, kako navodi MUP ŽZH, ponovno nije imala evidentiranih prekršaja nepropisnog parkiranja na parking mjestima za invalide, što je nadasve zanimljiv podatak.

Sada se postavlja pitanje jesu li Posušani toliko odgovorni i svjesniji (moralnih) pravila kojih se trebaju pridržavati ili je pak posrijedi neki drugi faktor koji objašnjava ovu razliku.

Samo ću do pošte, Moram obaviti nešto pet minuta, Eto me za sekundu, brojni su izgovori kojim se opravdaju nesavjesni i lijeni vozači. Parkirajte par mjesta dalje od trgovine, neće vam ništa biti, a i zdravo je prošetati. Barem imate tu mogućnost, za razliku od osoba kojima ste oduzeli parkirno mjesto.

Post ŽZH: U Grudama napisao najviše kazni za parkiranje na invalidskim mjestima, u Posušju ni jedna je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?