Don Đuro Bender u nedjelju slavi Zlatnu misu

Don Đuro Bender u nedjelju slavi Zlatnu misu

Link na izvornu vijest

Don Đuro Bender, župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek, Gradina, i dekan Broćanskog dekanata u nedjelju će proslaviti veliki jubilej – 50 godina svećeništva.

Don Đuro Bender rođen je 16. siječnja 1949., od oca Mate i majke Anice r. Vuletić, na Zelenikovcu, tadašnja župa Gradac, a danas Hutovo. Kršten je 23. siječnja 1949. u župi Gradac.

Osnovnu je školu završio u Hutovu, a srednju u Dubrovniku. Filozofsko- teološki studij završio je u Splitu.

Za đakona je zaređen 31. ožujka 1974. u katedrali sv. Duje u Splitu po rukama ondašnjeg nadbiskupa mons. Frane Franića, a za svećenika je zaređen 29. lipnja 1974. u Pologu, po rukama pok. nadbiskupa mons. Petra Čule.

Don Đuro je najprije bio duhovni pomoćnik na Rotimlji (1975.- 1980.), župnik župe Polog (1980. 1991.), župnik župe Dračevo (1991. – 2002.), župni upravitelj župe Čapljina (1996.-2002.), župnik katedralne župe Marije Majke Crkve u Mostaru (2002. – 2004.), a od rujna 2004. župnik je župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek, Gradina, i dekan Broćanskog dekanata (od 2015.).

U rodnom Zelenikovcu don Đuro je 1999. proslavio 25 godina misništva u društvu svoje rodbine, mještana Zelenikovca i 10-tak kolega svećenika. Tada je propovijedao don Bariša Čarapina (župnik župe Hutovo – gdje je don Đuro slavio Mladu Misu 21. srpnja 1974. godine.)

Nesvakidašnji jubilej don Đuro će proslaviti u nedjelju 21. srpnja svečanom svetom misom u 11 sati u župnoj crkvi na Gradini.

Po završetku misnoga slavlja uslijediti će cjelodnevno druženje sa župljanima, rodbinom, prijateljima i don Đurinim uzvanicima, baš kako to i slavlje i priliči ovako velikom danu.

U ime portala Brotnjo.info don Đuri želimo obilje zdravlja i još lijepih obljetnica.

Brotnjo.info

The post Don Đuro Bender u nedjelju slavi Zlatnu misu appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?