Preminuo Jakov Stojić (1955. – 2024.)

Preminuo Jakov Stojić (1955. – 2024.)

Link na izvornu vijest

Jakov Stojić preminuo je jutros, 21. srpnja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u svojoj 70. godini.

Bio je istaknuti politički djelatnik i obavljao je više političkih i civilnih dužnosti.

Nakon demokratskih promjena 1990. godine obnašao je dužnost zastupnika u ondašnjoj SO-e Čitluk, a potom u kontinuitetu do posljednjih izbora i vijećnika u Općinskom vijeću Čitluk. Bio
je i član brojnih radnih tijela u više mandata.

Pokojni Jakov Stojić bio je jedan od utemeljitelja Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk te je za života bio dugogodišnji tajnik ove političke stranke u vremenskom razdoblju od 1990.-2023. godine.

Kao čovjek dokazanih ljudskih, političkih i stručnih vrlina, gajeći izuzetne etičke, nacionalne i kršćanske vrijednosti požrtvovano je i predano služio svome narodu.

Znao je prepoznati potrebe kako pojedinaca, tako i zajednice u cjelini te se ustrajno borio za njihovo ostvarenje.

U svom radu uvijek je nastupao odvažno, pravedno, kritički i bez straha. Unatoč tri teške operacije bio je politička vertikala puna optimizma, stabilnosti, etičkih i moralnih vrijednosti. Obilježio je na svoj poseban i plemeniti način jedno teško i izazovno vrijeme za
hrvatski narod.

Nesebično i predano obavljajući dužnost koju mu je povjerio narod Brotnja, Jakov Stojić bio je
aktivan sudionik političkog, ali i cjelokupnog društvenog života Brotnja. Raspolažući širokim
spektrom znanja uz bogato iskustvo, kompetentnost i vedar duh, pokojni Stojić bio je umjeren i
pravedan. Hrabro se nosio sa svojom bolešću i sa svim životnim izazovima nesebično dajući
sebe.

Posebno se radovao uspjehu ljudi iz kraja kojega je neizmjerno volio, vodeći se u svom radu krilaticom „Brotnjo iznad svega“.

Posljednji ispraćaj pokojnog Jakova Stojića održat će se u ponedjeljak, 22. srpnja u 18 sati na Stojića groblju u Dragićini. Obitelj će izraze sućuti primati od 17 sati u kapelici groblja.

Članovima obitelji, bratu fra Miljenku – Miki, sestrama Bojki i Ani, te mnogobrojnoj rodbini izražavamo iskrenu sućut.

The post Preminuo Jakov Stojić (1955. – 2024.) appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?