Zamjenom krovne konstrukcije i krova počela obnova jedne od najstarijih zgrada u Čitluku

Zamjenom krovne konstrukcije i krova počela obnova jedne od najstarijih zgrada u Čitluku

Link na izvornu vijest

Ovih dana privode se kraju radovi na obnovi krova zgrade u kojoj je smještena Osnovna glazbena škola Brotnjo.

U proteklom razdoblju, nakon provedbe otvorenog postupka javne nabave, odabira najpovoljnijeg ponuditelja i potpisivanja ugovora, djelatnici tvrtke Eccon Inženjering d.o.o. Čapljina obavili su glavninu radova na zamjeni krova jedne od najstarijih zgrada u Čitluku, te je do završetka cjelovite obnove krova preostao manji dio završnih radova.

Zamjenom krova počeo je opsežniji projekt povećanja energetske učinkovitosti zgrade koja je sagrađena u razdoblju od 1923. do 1936. godine i kroz povijest je bila franjevačka rezidencija, nakon Drugog svjetskog rata škola, kasnije dječji vrtić, a danas je u njoj smještena Osnovna glazbena škola Brotnjo.

Sami krov zgrade izgrađen je prije nešto manje od stotinu godina i bio je u lošem stanju. Krovište je prokišnjavalo, drvena građa propadala, zbog čega se dio prostorija i komunikacija u zgradi nije mogao koristiti.

Projekt rekonstrukcije krova vrijedan je 182.522,34 KM, a financiran je sredstvima Općine Čitluk i Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Za općinu Čitluk obnova spomenute zgrade jako je važna zbog velikog broja učenika te njihovih nastavnika i profesora koji koriste zgradu, koja je najstariji ovakav objekt u funkciji, a u isto je vrijeme i spomenik kulture.

Već smo kazali kako je rekonstrukcija krova dio radova usmjerenih na povećanje energetske učinkovitosti, a kako se najviše energije, uz krov, gubi kroz zidove i otvore, koji su dotrajali i većim dijelom nisu u funkciji, Općina Čitluk obnovu zgrade nastaviti će uskoro obnovom fasade i zamjenom dotrajalih otvora.

Citluk.ba

The post Zamjenom krovne konstrukcije i krova počela obnova jedne od najstarijih zgrada u Čitluku appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?