Tko se sve bori za (grado)načelničke fotelje u Hercegovini?

Tko se sve bori za (grado)načelničke fotelje u Hercegovini?

Link na izvornu vijest

Stjepan Bošković, gradonačelnik Stoca, ponovno je kandidat HDZ-a BiH za tu poziciju, objavio je analizu izbornih lista Dnevni avaz navodeći kako je Bošković na čelnoj poziciji grada na Bregavi već 20 godina.

Za mjesto gradonačelnika će se boriti i Zoran Turković, koji je zajednički kandidat SDA i SDP-a.

Kada je riječ o Čapljini, dugogodišnja vladavina Smiljana Vidića je kraju, jer je Iva Raguž kandidatkinja ispred HDZ-a BiH za poziciju gradonačelnice. Inače, Vidić je optužen za korupciju, a iako se još u travnju izjasnio da nije kriv, suđenje će mu, zanimljivo, početi tek u sljedećoj godini. No, u utrku za gradonačelnika Čapljine idu i Ajman Šoše iz SDA, Kristijan Falak, kao kandidat HDZ-a 1990, Pero Previšić ispred Čapljinske neovisne liste- Čapljina u srcu te Bosiljko Jukić, koji je kandidat Pokreta Hum.

U Konjicu su kandidati za gradonačelnika, aktualni Osman Ćatić iz SDA, koji je nedavno postao i predsjednik Kantonalnog odbora te stranke, Emir Đulić ispred SDP-a te Adnan Faladžić. On se prijavio kao nezavisni kandidat iako je dugi niz godina bio član SDA i kao njihov kadar u dva mandata bio ministar financija HNŽ, objavio je Avaz.

Po novi mandat za načelnika Jablanice ide SDP-ov Damir Šabanović, a na megdan mu izlazi Emir Muratović iz SDA.

Aktualni načelnik Neuma, Dragan Jurković iz HDZ-a BiH nema protukandidata. Nema iznenađenja ni kada je riječ o Općini Ravno. Jedini kandidat za načelničku poziciju je dugogodišnji načelnik Andrija Šimunović iz HDZ-a BiH.

U Čitluku će se Marinu Radišiću, aktualnom načelniku HDZ-a BiH suprotstaviti Ivan Odak iz HDZ-a 1990.

U borbu za još jedan mandat ide i dugogodišnji načelnik Prozor/Rame Jozo Ivančević, koji je napustio Devedesetku i osnovao Ramsku narodnu stranku. Njegovi protukandidati su Luka Faletar iz HDZ-a 1990 i Slavko Bilić ispred HDZ-a BiH.

U Širokom Brijegu aktualni gradonačelnik Miro Kraljević broji mjesece svog posljednjeg, petog mandata. Umjesto njega, HDZ BiH je kandidirao Ivu Pavkovića, a HDZ 1990 Žarka Lasića.

U Ljubuškom će po još jedan mandat krenuti Vedran Markotić iz HDZ-a BiH. To mu neće biti teško, jer, zanimljivo je, nema drugih kandidata za poziciju gradonačelnika, baš kao i u Posušju, gdje po još jedan načelnički mandat ide Ante Begić iz HDZ-a BiH.

U Grudama će, pak, aktualnom načelniku Ljubi Grizelju protukandidat biti Tomislav Bandić iz HRS-a, naveo je Avaz.

The post Tko se sve bori za (grado)načelničke fotelje u Hercegovini? first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?