Čak 10 tisuća Imoćana i Hercegovaca u velebnoj procesiji duž grada

Čak 10 tisuća Imoćana i Hercegovaca u velebnoj procesiji duž grada

Link na izvornu vijest

Imoćani su velikom procesijom proslavili blagdan Gospe od Anđela i Dan grada.

Procesija je krenula ispred župne crkve Svetog Franje pa po ulicama i trgovima Grada na gori. U procesiji je nošena zavjetna slika Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine u kojoj je sudjelovalo oko 10 tisuća vjernika iz svih župa, ali i brojni hodočasnici iz Hercegovine.

Procesiju i svetu misu kod spomen križa na Topani predvodio je mons. Zdenko Križić, nadbiskup splitsko-makarski, uz koncelebraciju dvadesetak svećenika. U procesije su sudjelovali i članovi HPO Gradske glazbe Imotski, a nošeni su i brojni barjaci župa Imotske krajine.

Nadbiskup Križić je u propovijedi govorio o Majci Božjoj kao majci sviju nas i usporedio je s našim majkama, punih ljubavi, tolerancije, pažnje. Misno slavlje završeno je povratnom procesijom prema crkvi gdje je pohranjena zavjetna slika Gospe od Anđela.

U večernjim satima održana je vesela Imotska noć na kojoj je bilo oko 15 tisuća posjetitelja. Veselilo se, pjevalo uz brojne glazbene sastave, konzumiralo jelo i piće do kasno u noć, piše Slobodna Dalmacija.

Post Čak 10 tisuća Imoćana i Hercegovaca u velebnoj procesiji duž grada je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?