NIKO SE VIŠE NE SMIJE: Čičić preuzeo „Infinity“ od Đurića

NIKO SE VIŠE NE SMIJE: Čičić preuzeo „Infinity“ od Đurića

Link na izvornu vijest

“Infinity International grupa” iz Banjaluke, koja se prije nepuna dva mjeseca našla na OFAC-ovoj “crnoj listi” i kojoj su banke pogasile sve račune, promijenila je osnivača i umjesto Đorđa Đurića upisala Milenka Čičića, koji je sankcionisan kao direktor “Kaldere”

Piše: A. P.

Portalu Capital promjena je potvrđena i iz novoosnovanog “Invictus Technologyja”, ali i iz Okružnog privrednog suda u Banjaluci gdje smo saznali da se promjena dogodila u petak.

Do promjene osnivača je došlo iz formalnih razloga, s obzirom na to da je Đorđe Đurić odustao od poslovanja i napustio BiH. Kako su u toku administrativne procedure gašenja “Infinity International Group”, koje bi mogle potrajati nekoliko narednih mjeseci, Milenko Čičić, kao lice koje stalno boravi u BiH, će biti na toj poziciji dok se ne reguliše sve što je neophodno u ovakvoj situaciji –  odgovorili su nam iz “Invictusa”.

Misteriozni Đurić, kojeg u javnosti nismo nikada vidjeli, navodno se povukao iz svih poslova i napustio BiH, nakon što su se i on i njegove kompanije našle na “crnoj listi” Sjedinjenih Američkih Država.

Nekad “Kaldera” danas “Elpring”

Prema sadašnjim podacima u Privrednom registru Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge, došlo je i do promjena u “Kalderi” gdje su sada kao osnivači sa po 20 odsto udjela u vlasništvu navedeni Branislav Zelić, Danko Kaurin, Marinko Simišić, Miroslav Kodžoman i Nedeljko Babić. Svi oni su bili članovi uprave “Kaldere”.

Takođe, prošlog mjeseca je najavljeno da će „Kaldera“ svoje poslovanje nastaviti u okviru novoosnovanog preduzeća “Elpring”.

“Kaldera” još uvijek ima jedan aktivan račun.

Na ažuriranoj listi OFAC-a, dakle, nalaze se kompanije “Prointer ITSS”, “Infinity Media”, “K-2 Audio Company”, “Sirius 2010”, “Una World”, “Kaldera Company”, te odgovorna lica Milenko Čičić i Đorđe Đurić, a za njih se navodi da su povezani sa Igorom Dodikom, sinom predsjednika RS Milorada Dodika.

Većina ovih kompanija, ako ne i sve, bile su odabrani ljubimci institucija za dobijanje poslova na javnim pozivima i tenderima.

Gašenje računa i raskidanje ugovora

Interensantno je da su sve firme koje su Amerikanci sankcionisali do sada, ubrzano promijenile strukturu pokušavajući da spasu poslovanje i to otvarajući nova pravna lica i prenoseći vlasništvo na nekadašnje rukovodioce.

“Infinity grupa“ koja više nema nijedan aktivan račun je prije mjesec dana faktički prestala da postoji nakon što je njeno rukovodstvo osnovalo “Invictus Technology” i sa Bojanom Vujićem na čelu najavilo da prelazi u novu firmu.

Zanimljivo je da su isti ljudi koji su osnovali „Invictus“ prošle sedmice zvanično preuzeli i „Prointer“ koji je do tada bio u većinskom vlasništvu Infinity grupe.

Inače, iz ove grupe su nakon sankcija najavili da ostaju u IT oblasti a da napuštaju medije. Nakon toga, ugašena je “Una TV” koja je u tom trenutku bila u finansijskoj dubiozi sa minusom od blizu 8,5 miliona maraka.

Takođe, jedan račun još ima Alternativna televizija koja je ranije osnovala “K-2 Audio Company” da bi nastavila poslovanje. I ova, nova, firma se za manje od mjesec dana od osnivanja našla na OFAC-ovoj listi. Njima je ugašeno sedam računa. Nakon toga, radnici ove televizije osnovali su novu firmu pod imenom “Video audio media” (VAM), sa sjedištem na istoj adresi u Banjaluci.

(foto: Capital)

Takođe, firma „Sirius 2010“ osnovala je “Nimbus Inovations” na koju prenosi poslovanje i sada zvanično posluje u okviru “Invictusa”, a zanimljivo je da je vlasnik „Siriusa“ Nemanja Reljin suvlasnik u “Invictusu”.

Takođe, grandiozna vila u Banjaluci koja je bila uknjižena na “Sirius” prepisana je nedavno na Reljina, a portal Capital je potvrdio prošle sedmice da u njoj živi Igor Dodik.

(Capital.ba)

The post NIKO SE VIŠE NE SMIJE: Čičić preuzeo „Infinity“ od Đurića appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?