Gattuso ponovno nije preuzeo odgovornost, evo što je rekao nakon poraza

Gattuso ponovno nije preuzeo odgovornost, evo što je rekao nakon poraza

Link na izvornu vijest

Nogometaši splitskog Hajduka svoj nastup u kvalifikacijama Konferencijske lige završili su 0-1 (0-1) domaćim porazom od slovačkog Ružomberoka u uzvratnom susretu 3. pretkola.

Iako je preko 20 dana Gattuso znao da Perišić želi otići iz kluba, za takvo što da izbaci u medije i podigne prašinu čekao je nakon kiksa protiv Lokomotive (1:1) koji se dogodio u nedjelju.

Uspio je u tome da nitko ne stigne pričati o očajno taktički pripremljenoj utakmici, nego su svi pričali o Perišiću i njegovoj iznenađujućoj izjavi.

“Ja kao trener preuzimam odgovornost…” Ne, nismo to čuli ni nakon kiksa protiv Ružomberoka.

Nije ni morao sebe staviti u prvi plan jer igrači su ti koji su propustili zabiti više puta iz jako izglednih situacija na terenu.

Isto tako, nije morao za poraz od ekipe koja bi se borila za ostanak u HNL-u (prema riječima trenera Samira Toplaka) sav fokus i krivnju prebaciti na igrače i upravu rekavši da svakako svi znaju da ova ekipa nije konkurentna za dva kolosijeka (za igrati HNL i europsko natjecanje istovremeno).

Podsjetimo da “gigant” Ružomberok vrijedi (6,75 mil. €) manje od Slavena Belupa (8 mil. €)  i od Istre (8 mil. €), pa čak i od bivšeg drugoligaša Šibenika (7.45 €) dok Gattusov nedovoljno dobriHajduk vrijedi 50 mil. € prema Transfermarktu.

Igrati zatvoreno i bez rizika u Slovačkoj, a onda spominjati nogometne bogove nakon utakmice u Splitu može samo netko tko smatra da više nije ni mogao.

Ako Gattuso smatra da su slab roster i neke više sile (nogometni bogovi) krivi za ovo – očito smatra da on nije ni kriv, niti može bolje od ovoga.

U to drugo sve više vjerujemo.

Komentar trenera Gattusa nakon utakmice pročitajte u nastavku.

Nije ovo najteži poraz u mojoj karijeri. Bolno je, ali to je nogomet. Rane peku, ali treba ih liječiti. Idemo dalje, pet-šest čistih šansi smo imali. Patili smo u cijeloj utakmici, ali 15. je kolovoza, moramo gledati naprijed, moramo gledati pozitivne stvari.

Gattuso je spomenuo i kako je jasno da mu trebaju pojačanja, ali to nije pitanje za njega nego za upravu.

Siguran sam samo da ćemo igrati u nedjelju. Ja sam trener koji trenira igrače, klub zna situaciju i zna što još trebam u svlačionici. Neću tražiti albije, ali očekujem dobru sezonu, nećemo plakati, no znali smo da nemamo roster za dva kolosijeka. Mnoštvo je mladih koji nisu spremni za ovu vrstu nogometa, ali napredovat će i rasti. Ovaj poraz peče i nadamo se da ćemo ga preboljeti.

Što se tiče uvođenja Durdova i Antunovića, smatra da je Antunovića mogao i ranije uvesti.

Vidio sam tako utakmicu i stavio sam igrače kada sam mislio da trebam. Možda sam trebao Antunovića staviti 7-8 minuta ranije, možda jedino to.

Imena koja bi mogla pojačati klub, nije htio spominjati, ali se dotaknuo Newertona.

Nakon ovog poraza najmanje što želim pričati je o potencijalnim imenima. To je posao sportskog direktora i predsjednika. Razgovarao sam sa Srnom, ali najbolje pitati sportskog direktora i predsjednika. Newerton je bio u razgovoru, ali ništa dalje od toga, treba pitati klub, ja se bavim treniranjem.

Objava Gattuso ponovno nije preuzeo odgovornost, evo što je rekao nakon poraza pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?