Trojica Ukrajinaca osumnjičena za požar plovila u Medulinu

Trojica Ukrajinaca osumnjičena za požar plovila u Medulinu

Link na izvornu vijest

Istarska policija izvijestila je da su dovršili kriminalističko istraživanje u slučaju požara plovila u luci u Medulinu te su utvrdili sumnju da su trojica ukrajinskih državljana, 28-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka, počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su trojica ukrajinskih državljanina, po prethodnom dogovoru, 14. svibnja došli u Hrvatsku iz Poljske te su parkirali automobil na području Medulina odakle su se uputili u medulinsku luku.

Oko 3.40 sati, dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni dio mola te se uputio u smjeru veza na kojemu je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka.

Osumnjičeni je na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tekućinom i uzrokovao požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 plovila u potpunosti izgorjela, dok su druga djelomično oštećena vatrom. Time je vlasnicima nanesena materijalna šteta u iznosu od oko dva milijuna eura.

Policija intenzivno traga za počiniteljima koji se trenutno ne nalaze na području Republike Hrvatske te su protiv njih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u istarskoj policiji, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?