<div>Lukašenko: " title="
Lukašenko: "Ukrajina je na našu granicu rasporedila više od 120.000 vojnika"
" decoding="async" />

Lukašenko: “Ukrajina je na našu granicu rasporedila više od 120.000 vojnika”

Link na izvornu vijest

Nije naveo točan broj raspoređenih vojnika. Prema podacima Međunarodnog instituta za strateške studije iz 2022. godine, bjeloruska profesionalna vojska ima oko 48.000 vojnika i oko 12.000 pripadnika državne službe za zaštitu granice.

“Gledajući njihovu agresivnu politiku, rasporedili smo našu vojsku tamo i postavili ih na određenim točkama duž cijele granice. U slučaju rata oni bi bili obrana”, kazao je Lukašenko u intervjuu za rusku državnu televiziju, prenijela je novinska agencija Belta.

Kijev je u subotu priopćio da nije primijetio znakove gomilanja bjeloruskih trupa na granici. Bjeloruski ministar obrane Viktor Hrenin izjavio je u petak da postoji velika šansa za oružanu provokaciju iz susjedne Ukrajine te da situacija na njihovoj zajedničkoj granici “ostaje napeta”.

Lukašenko je rekao da je bjelorusko-ukrajinska granica “minirana kao nikada prije” i da bi ukrajinske trupe pretrpjele ogromne gubitke ako bi pokušale prelazak.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?