Širom BiH očekuju se pljuskovi, grmljavina, udari vjetra…: Evo kakvo će vrijeme biti narednih dana

Širom BiH očekuju se pljuskovi, grmljavina, udari vjetra…: Evo kakvo će vrijeme biti narednih dana

Link na izvornu vijest

U Bosni i Hercegovini jutros pretežno sunčano. 

Temperature zraka u 8:00 sati: Ivan Sedlo i Sokolac 15 stepeni; Bjelašnica 16; Bugojno i Srebrenica 17; Sarajevo i Zenica 19; Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 20; Bihać 21; Doboj i Tuzla 22; Trebinje 23; Gradačac i Mostar 25 te Neum 26 stupnjeva. 

U prijepodnevim satima u našoj zemlji će biti pretežno sunčano vrijeme. No, usljed razvoja oblačnosti u drugom dijelu dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Sa grmljavinskim oblacima će biti i jakih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano prije podne. Oblačnije u drugom dijelu dana, moguć je i pljusak u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stupnja, priopćeno je iz FHMZ-a.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U utorak također umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno će padati kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Lokalno su mogući obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će prevladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana se očekuju lokalni pljuskovi, većinom u Bosni, rijeđe na području Hrcegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak stabilizacija vremena. Očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

Objava Širom BiH očekuju se pljuskovi, grmljavina, udari vjetra…: Evo kakvo će vrijeme biti narednih dana pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?