Gruđanin odbio transfuziju krvi zbog vjere, liječnici pronašli rješenje (VIDEO)

Gruđanin odbio transfuziju krvi zbog vjere, liječnici pronašli rješenje (VIDEO)

Link na izvornu vijest

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu uspješno je izvedena operacija kuka na pacijentu Ferdi Žulju iz Gruda, prema principima beskrvne medicine.

Operacija je izvedena na ovaj način zbog vjerskih uvjerenja pacijenta koji je pripadnik vjerske zajednice Jehovinih svjedoka.

Upravo je iz religioznih uvjerenja odbio transfuziju krvi zbog čega je operacija bila tome i prilagođena.

Operaciju je izveo kirurški, anesteziološki i ostali medicinski tim Opće bolnice na čelu s prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem.

Postignut izvanredan rezultat

Iz Opće bolnice su naveli da je tijekom operacije postignut izvanredan rezultat i minimalno gubljenje krvi.

“Pacijent je iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar upućen u Opću bolnicu. Pacijent je hospitaliziran u jako teškom stanju, ali se nakon operacije i liječenja odlično oporavlja. Jučer je sa kirurškog odjela prebačen na fizikalnu terapiju i za par dana bi trebao napustiti bolnicu. On se zahvalio cjelokupnom osoblju Opće bolnice za koje smatra da su na vrhunskoj razini, pogotovo što poštuju stav pacijenta za beskrvno liječenje i to čine s velikim uspjehom”, dodali su iz Opće bolnice, piše N1.

Zatim su pojasnili kako funkcionira metoda beskrvnog liječenja.

“Beskrvna medicina je područje medicine koje isključuje primjenu tuđe krvi, a temelji se na programima liječenja uz primjenu lijekova alternativnih transfuziji krvi i korištenju beskrvne operativne tehnike”, istaknuli su iz Opće bolnice.

Prava pacijenta

Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice rekao je da je sretan što u Sarajevu mogu pacijentima ponuditi usluge kao bilo gdje u razvijenom svijetu.

“Dužnost nam je poštivati prava pacijenta dok istovremeno dajemo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu. Beskrvna medicina, pored ostalog, smanjuje mogućnost infekcije i imunoloških reakcija te štedi krv”, naveo je Gavrankapetanović, koji iza sebe ima desetine uspješno urađenih operacija ovom specifičnom i zahtjevnom metodom.

Pacijenta je posjetio i Halim Curi, regionalni glasnogovornik Jehovinih svjedoka koji je oduševljen što u Sarajevu postoji bolnica koja ima stručnost i spremnost liječiti pacijente koji zahtijevaju beskrvnu medicinu. On se zahvalio i cijelom timu na poštivanju savjesti pacijenta dok su istovremeno obavili jednu veoma zahtjevnu operaciju.

Post Gruđanin odbio transfuziju krvi zbog vjere, liječnici pronašli rješenje (VIDEO) je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?