U Mostaru predstavljena knjiga priča Dragice Križanac ‘Showman‘

U Mostaru predstavljena knjiga priča Dragice Križanac ‘Showman‘

Link na izvornu vijest

Knjiga “Showman i druge priče” sastoji se od dvadeset i dvije kratke priče, a objavljena je u suizdanju Matice Hrvatske Varaždin i izdavačke kuće “Tonimir” iz Varaždina.

Dragica Križanac objavila je tri knjige, a u pripremi su još dvije – roman i zbirka poezije, naveli su u priopćenju iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Svoj osvrt o knjizi pročitao je književnik Anto Marinčić, navodeći kako govoriti o knjizi žene koja je prošla životnu školu kakvu rijetki prođu, o ženi koja je prošla svoju katarzu i plus osobi koja je iznimno obrazovana zahtijeva punu posvećenost.

“Kao i priče na koje sam se osvrnuo i sve ostale u knjizi vas vuku da ih čitate u dahu, što govori da je autorica vrlo vješta u pisanju kratkih priča. Ono što će licemjeri zamjeriti, osjetio sam to na vlastitoj koži, jest činjenica da autorica ne izbjegava teme seksa, odnosno erotike, da se ne ustručava koristiti lascivne riječi koje potiču erotiku. Ja to, pak, vidim kao njenu prednost, posebnu vrijednost. (…) Zašto preporučam ovu knjigu kratkih priča čitateljima? Knjiga zbog koje ostavite sve svoje druge obveze i pročitate je u dva dana, bez imalo zadrške, može se ocijeniti jako zanimljivom, uspješnom u svim književnim elementima”, kazao je Marinčić.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?