Vlada FBiH – Dan žalosti u Federaciji BiH  26. kolovoza

Vlada FBiH – Dan žalosti u Federaciji BiH  26. kolovoza

Link na izvornu vijest

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici proglasila je ponedjeljak, 26. kolovoza, Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine. Vlada Federacije ovu odluku donosi radi izražavanja sućuti i suosjećanja sa obiteljima žrtava stravičnih ubojstava u Sanskom Mostu.

Dan ukopa posljednje žrtve tragičnog zločina u Mješovitoj srednjoj školi „Sanski Most“, 26. kolovoza 2024. godine, proglašava se Danom žalosti u Federaciji BiH.

Istaknuto da se Dan žalosti obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama zakonodavnih, izvršnih i sudskih organa vlasti, javnih ustanova, institucija i drugih pravnih lica na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Također, medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenim novinama Federacije BiH.

Također, Vlada će putem Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti dati preporuku da se na prvi dan školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Federaciji BiH oda počast žrtvama minutom šutnje, učenjem Fatihe, molitvom ili na drugi prigodan način, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Objava Vlada FBiH – Dan žalosti u Federaciji BiH  26. kolovoza pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?