Prof. Željko Primorac, Ljubušak iz Kašča, novi je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu ŽSD

Prof. Željko Primorac, Ljubušak iz Kašča, novi je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu ŽSD

Link na izvornu vijest

Željko Primorac novi je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Županije splitsko-dalmatinske.

Prof. Željko Primorac je po rođenju Ljubušak, iz malog ljubuškog sela Kašče, koje je smješteno na jugozapadu grada Ljubuškog na samoj granici između BiH i Hrvatske. Mjesto Kašče je doživjelo svojevrsnu tragediju i podijeljeno je između BiH i RH na način da je Donje Kašče ostalo u BiH, a Gornje Kašče u RH. Danas su ta dva mjesta podijeljena vrlo čvrstom granicom, tek malo mekšom od nekadašnjeg Berlinskog zida.

Primorac je rođen 1985. godine u Ljubuškom, diplomirao je povijest i geografiju na zadarskom sveučilištu i nakon toga upisao doktorat u Dubrovniku.  Autor je knjige „Kukuriku dosje, aktivni suradnik Vicepostulature „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ te suradnik i kolumnist više portala u RH.

Živi u Makarskoj, a gotovo svaki vikend je u rodnom selu Kašču gdje se druži s nekoliko preostalih mještana, pčelama i maslinama.

Nakon imenovanja na novu dužnost ili kako je to Primorac nazvao „poziv“, u ponedjeljak je na svojem Facebook profilu objavio prigodnu poruku:

– Nakon provedenog javnog natječaja i testiranja danas sam primio rješenje o imenovanju na mjesto pročelnika Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Prije svega želim kazati kako se u mom profesionalnom životu ništa bitno neće promijeniti jer sam sve zadaće iz ovog resora i onako obavljao već gotovo tri godine kao pomoćnik ili zamjenik pročelnika. U tom vremenu proračun ovog resora podigli smo deset puta, samo u ovoj godini za pedeset posto u odnosu na proteklu godinu.

Uvodimo nove programe u suradnji s našim partnerima, izrađujemo temeljne razvojne dokumente, planiramo dugoročno….dio tih programa možete svakodnevno vidjeti oko sebe, dio ćemo vam uskoro predstaviti.

Ovo nije posao, ovo je poziv. Izuzetna mi je čast što imam priliku skrbiti za hrvatsku kulturnu baštinu u našoj županiji, kreirati programe za daljnji razvoj kulturne i sportske scene, ali i tehničke kulture.

Na koncu ću vas moliti da o mom radu sudite na temelju onoga što sam napravio ili nisam napravio.

Bit će grešaka i propusta, bit će prepirki i sukoba, ali sve s ciljem kako bi iza sebe ostavili bolji sustav – napisao je Primorac na svom facebook profilu.

Foto:Facebook/Željko Primorac

Drago Vukojević/Radio Ljubuški

Objava Prof. Željko Primorac, Ljubušak iz Kašča, novi je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu ŽSD pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?