Rujanski upisni rok na Sveučilištu u Mostaru: Prijave otvorene do 6. rujna

Rujanski upisni rok na Sveučilištu u Mostaru: Prijave otvorene do 6. rujna

Link na izvornu vijest

U tijeku su prijave za rujanski razredbeni postupak na Sveučilištu u Mostaru koje će biti otvorene do 6. rujna 2024. godine.

Rujanski upisni rok donosi priliku za buduće studente koji su propustili ljetni upisni rok ili su se naknadno odlučili za studiranje na ovom Sveučilištu. S obzirom na raznolikost ponuđenih studija, studenti imaju mogućnost odabrati onaj koji najbolje odgovara njihovim interesima i karijernim ciljevima. Sveučilište u Mostaru, kao jedina visokoškolska ustanova u Bosni i Hercegovini koja održava nastavu na hrvatskom jeziku, okuplja oko 10.000 studenata na svojih jedanaest sastavnica te u dva Sveučilišna centra u Posavini i Srednjoj Bosni. Ovaj rujanski upisni rok posebno je zanimljiv jer privlači studente ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz Hrvatske i drugih dijelova svijeta.

Od 9. do 13. rujna predviđen je proces odabira pristupnika na određenim studijskim programima unutar ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru. Upisi u prvu godinu studija održavat će se od 09. do 20. rujna, a među fakultetima s dostupnim slobodnim mjestima u rujanskom upisnom roku nalaze se Pravni fakultet, Filozofski fakultet (osim Studija logopedije), Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije (osim Studija arhitekture i urbanizma), Fakultet strojarstva elektrotehnike i računarstva, Ekonomski fakultet te Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet.

Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu provodi upise isključivo u rujanskom roku, tako da se zainteresirani studenti mogu prijaviti do 9. rujna. Posebno je zanimljivo istaknuti da su biomedicinski fakulteti kao i prošlih godina privukli veliku zainteresiranost, pa su tako mjesta na Farmaceutskom fakultetu za studij Farmacije već popunjena. Ipak, postoji mali broj slobodnih mjesta na studiju Kozmetologije i Laboratorijske biomedicine na Farmaceutskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija, kao i na Studiju medicine i Studiju dentalne medicine na Medicinskom fakultetu SUM.

Kao i za srpanjski rok omogućeni su elektronički upisi gdje svi zainteresirani pristupnici mogu predati svoje prijave za razredbeni postupak putem informacijskog sustava Sveučilišta na adresi upisi.sum.ba ili na odgovarajućoj ustrojbenoj jedinici na kojoj se pristupnik želi upisati. Jedna od ključnih prednosti elektroničkoga upisa na Sveučilištu u Mostaru jest integracija sa sustavom eduID. Srednjoškolci koji već koriste eduID imat će prednost jer sve informacije koje su već unesene u matične knjige automatski će biti prenesene u sustav za upis na Sveučilištu. To znači da će upis na fakultete biti izravan, uz korištenje postojećega eduID, priopćeno je iz SUM-a.

Više informacija o postupku prijave i specifičnim zahtjevima za svaki fakultet možete pronaći na službenoj web stranici Sveučilišta u Mostaru: https://upisi.sum.ba/fakultet/

www.abcportal.info

The post Rujanski upisni rok na Sveučilištu u Mostaru: Prijave otvorene do 6. rujna first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?