Višković: Vrhovac je smijenjen

Višković: Vrhovac je smijenjen

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković pobjegao danas glavom bez obzira od novinara da bi izbjegao teška pitanja, ali je u trku za portal CAPITAL uspio reći da je Dražen Vrhovac, bivši direktor Investiciono razvojne banke RS smijenjen.

Višković: Vrhovac je smijenjen

FOTO: Capital.ba

Višković je tako izbjegao da odgovori i na hapšenja trojice direktora šumskih gazdinstava zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, kao i neobjašnjenoj i najblaže rečeno sumnjivoj ostavci direktora Investiciono razvojne banke Republike Srpske Dražena Vrhovca, na čije je mjesto imenovan Srđan Jovanović, čije su stručne kvalifikacije za ovaj vrlo odgovoran posao automatski dovedene pod znak pitanja.

Novinari su imali i druga pitanja za premijera na koja je izbjegao da odgovori precizno, od otežanog zaduživanja do sumnjivih i tajnih ugovora koje je Vlada RS potpisala.

Inače, premijer je danas učestvovao na konferenciji “Novi sistem plata u Republici Srpskoj” u organizaciji Saveza sindikata Republike Srpske nakon koje je davao izjavu za novinare sa ostalim učesnicima i gdje se ukazala prilika da se dobije njegova izjava u vezi tema o kojima danima ćuti.

Na pitanje o sve vidljivijoj finansijskoj krizi budžeta Republike Srpske, Višković je ponovio priču o stabilnosti Srpske, te istakao da nemamo problema sa isplatama na bilo kojem nivou. Ponovo se pohvalio i da su našli kreditore za novo zaduženje neophodno za održavanje likvidnosti.

Našli smo kreditore, ali ne mogu da vam kažem više o tome da ne ugrozim ugovor“, ponovio je Višković priču od prije dva mjeseca u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Čim su novinari počeli da postavljaju pitanja i o drugim temama, tražio je da se ispoštuje gost iz inostranstva da mu prepusti riječ i obećao da će dati odgovore na sva pitanja nakon toga.

Potom je uslijedila trka i borba da se dobije makar neki odgovor. Na pitanje portala CAPITAL kako komentariše hapšenja rukovodilaca u šumskim gazdinstvima i da li su sva ona bila predizbornog karaktera, premijer je nasmijano rekao: “Neka institucije rade svoj posao“.

Pokušali smo da mu skrenemo pažnju na to da mnogi smatraju da je ovo stvaranje privida da institucije rade, te skretanje pažnje sa gorućih pitanja, ali je on na to nama odgovorio: „Pa, smijenjen je direktor Investiciono razvojne banke“.

Potom smo ga pitali da li je smijenjen ili je podnio ostavku, na šta je opet odgovorio floskulom o institucijama koje rade svoj posao i izašao da daje izjavu za jednu televiziju i to u odvojenoj prostoriji, te ostavio ostale novinare da ga čekaju više od 20 minuta za izjave koje je obećao.

Kada je izašao iz posebne prostorije, samo je pobjegao niz stepenice i tako izbjegao da odgovori na sva naša pitanja.

CAPITAL: A. Pisarević

Чланак Višković: Vrhovac je smijenjen се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?