U Mostaru obilježena 31. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, visoko izaslanstvo predvodio dr. Čović

U Mostaru obilježena 31. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, visoko izaslanstvo predvodio dr. Čović

Link na izvornu vijest

U Mostaru obilježena 31. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, visoko izaslanstvo predvodio dr. Čović
Danas je u Mostaru svečano obilježena 31. obljetnica utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, na kojoj je nazočio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović.

Obilježavanje 31. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne organizirano je pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

“Povijesno prevažan događaj za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini, a ja bih rekao i za Bosnu i Hercegovinu. Danas ćemo s veseljem obilježiti obljetnicu Hrvatske Republike Herceg-Bosne, naravno prisjetiti se svih onih koji danas nisu s nama, pokloniti se žrtvama. Uvjeren sam da, da nije bilo organiziranosti hrvatskog naroda, Hrvatske zajednice, potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne, danas hrvatski narod ne bi bio u situaciji u kojoj jest u Bosni i Hercegovini da se bori za svoju ravnopravnost i ovo smatra svojom domovinom,” kazao je dr. Čović.

Nakon svečanog polaganja vijenaca, u Galeriji kraljice Katarine održan je okrugli stol na temu povijesnih i političkih čimbenika Hrvatske Republike Herceg-Bosne, s posebnim naglaskom na njen razvoj od osnivanja do Washingtonskog sporazuma.

Na okruglom stolu sudjelovali su uvaženi predavači, među kojima je i Domagoj Knežević, koji je govorio na temu “Hrvatska Republika Herceg-Bosna od osnivanja do Washingtonskog sporazuma,” te Dražen Barbarić s predavanjem pod nazivom “Povijesni usud ili ‘istočni grijeh’ hrvatstva – zablude jedne geneze.” Moderator okruglog stola bio je Miroslav Vasilj.

Istaknuto je da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna imala ključnu ulogu u očuvanja identiteta i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini. Također je naglašeno kako je nužno nastaviti raditi na jačanju položaja Hrvata u okviru europske perspektive Bosne i Hercegovine.

Uz predsjednika Čovića, obilježavanju su nazočili i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Ivo Čolak, zamjenik ministra obrane u VM BiH Slaven Galić, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, ministar pravde u Federaciji BiH Vedran Škobić, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović, predsjednica Vlade Županije Hercegovačko-neretvanske Marija Buhač, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Vladi ŽZH Mladen Begić, zastupnik u Hrvatskom saboru Radoje Vidović, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, kao i brojni drugi uvaženi gosti.

The post U Mostaru obilježena 31. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, visoko izaslanstvo predvodio dr. Čović appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?