Austrija očekuje pad stope inflacije na 2,4 odsto

Austrija očekuje pad stope inflacije na 2,4 odsto

Link na izvornu vijest

BEČ – Stopa inflacije u Austriji trebalo bi da na kraju avgusta padne na 2,4 odsto, najniži nivo od aprila 2021. godine, objavio je statistički zavod te zemlje.

Austrija očekuje pad stope inflacije na 2,4 odsto

FOTO: Pixabay

Glavni direktor zavoda Tobias Tomas (Tobias Thomas), kazao je da je pad cijena goriva i lož ulja u augustu imao „primetan prigušujući učinak“ na stopu inflacije.

Visoka inflacija muči Austriju u posljednjih nekoliko godina, a stopa inflacije u zemlji među najvišima je u evrozoni, prenosi Mina, pozivajući se na Klix.ba.

Austrijska stopa inflacije od 2,4 odsto u augustu samo je 0,2 odsto viša od stope inflacije u evrozoni u tom mesecu, a samo 0,4 odsto viša od srednjoročnog cilja inflacije od dva odsto, koju je odredila Evropska centralna banka (ECB).Biznis.rs

Чланак Austrija očekuje pad stope inflacije na 2,4 odsto се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?