Izaslanici HDZ-a BiH u Domu naroda PFBiH osudili napade na novinara Zorana Krešića

Izaslanici HDZ-a BiH u Domu naroda PFBiH osudili napade na novinara Zorana Krešića

Link na izvornu vijest

Izaslanici HDZ-a BiH u Klubu hrvatskog naroda Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izdali su priopćenje za javnost u kojem su najoštrije osudili napade na novinara Zorana Krešića. U priopćenju ističu kako su sloboda mišljenja i govora temeljna ljudska prava zajamčena Ustavom BiH i međunarodnim konvencijama te da su slobodni mediji ključni stupovi demokratskog društva, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

– Najoštrije osuđujemo orkestrirane napade na novinare u BiH, koji su kulminirali javnim linčom Zorana Krešića, novinara i kandidata za člana Upravnog vijeća Radio-televizije Federacije BiH – stoji u priopćenju, uz naglasak da se napadi na Krešića vide kao pokušaj zaustavljanja imenovanja članova Upravnog vijeća te vraćanja RTV Federacije BiH u zakonske okvire rada.

Spomenuti izaslanici izražavaju posebno žaljenje što su se tim napadima pridružili i neki međunarodni predstavnici, ističući da bi ovakav pritisak na slobodu medija i mišljenja bio neprihvatljiv u njihovim zemljama.

– Umjesto da se RTV Federacije BiH vrati u zakonske okvire i postane servis svih građana, napadima na pojedince zaustavlja se svaki pokušaj uvođenja reda i preispitivanja odgovornosti za godine nezakonitog rada – dodaje se u priopćenju, uz poziv na zaštitu slobode medija i govora kao temelja demokratizacije društva.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?