Širokobriješka obitelj Grbešić ugostila hodočasnike iz Brotnja

Širokobriješka obitelj Grbešić ugostila hodočasnike iz Brotnja

Link na izvornu vijest

Skupina od 24 hodočasnika s područja Brotnja krenula je u četvrtak rano ujutro iz Međugorja na treće po redu hodočašće ”Od Gospe do Gospe” dugo 120 km do Rame gdje će na Šćitu u nedjelju sudjelovati na svetoj misi povodom blagdana Male Gospe.

Uvijek smo bili hodočasnički narod. Hodočastili su naši pradjedovi, djedovi i očevi tako da ništa novo nismo napravili, samo smo nastavili hoditi stopama naših predaka. Prije par godina kad je ekipa iz Rame došla pješke u Međugorje, mi smo ih dočekali, a oni su se našalili i rekli ”Kad ćete vi nama u Ramu? Imamo i mi našu Malu Gospu.” I onda je kolega, koji je danas među nama, predložio da hodočastimo u Ramu sljedeće godine. I tako je krenulo. Prve godine nas je išlo osmero, druge 18 i ove godine 24 hodočasnika, izjavila je za portal Jabuka.tv organizatorica hodočašća Lucija Bajkuša.

Hodočašće se odvija u tri etape. Prva je od Međugorja do Izbična. Druga od Izbična do Vrleti, a treća je od Vrleti do Rame.

U četvrtak u 4:30 sati sastali smo se ispred crkve u Međugorju, izmolili smo krunicu, zatim je došao svećenik koji nas je blagoslovio te smo krenuli u 5:03 sati. U Podbor stižemo u subotu navečer gdje ćemo prenoćiti te ćemo se u nedjelju ujutro uputiti prema Šćitu gdje planiramo biti na svetoj misi u 11:00 sati, priča nam Lucija Bajkuša.

Sreli smo ih u Širokom Brijegu gdje ih je u naselju Oklaji treću godinu zaredom ugostila obitelj Grbešić. Braća Ivan i Tomislav su u dvorištu obiteljske kuće primili hodočasnike te su ih, kao i prethodne dvije godine, počastili ručkom i pićem.

Svake godine u Širokom Brijegu nas dočekaju naši domaćini – Grbešići kojima se od srca zahvaljujemo, zaključila je u izjavi za portal Jabuka.tv.

Podsjećamo, Mala Gospa je blagdan rođenja Blažene Djevice Marije i slavi se 8. rujna svake godine.

(www.jabuka.tv)

 

The post Širokobriješka obitelj Grbešić ugostila hodočasnike iz Brotnja appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?