Video: Ljubuški prvašići dobili po 200 KM potpore, učenike u klupama čekaju bilježnice i školski pribor

Video: Ljubuški prvašići dobili po 200 KM potpore, učenike u klupama čekaju bilježnice i školski pribor

Link na izvornu vijest

Kako bi olakšao svakodnevnicu svojim stanovnicima Grad Ljubuški posljednjih godina provodi brojne aktivnosti s ciljem demografske revitalizacije i poboljšanja uvjeta za ostanak na ovim prostorima.

Među te aktivnosti spada i pomoć roditeljima učenika pri opremanju djece za početak nove nastavne godine pa će tako sve učenike u ponedjeljak u klupama dočekati bilježnice i osnovni školski pribor (olovke, gumice, bojice, flomasteri…) koje je Grad Ljubuški osigurao u suradnji s J.P. Parkovi d.o.o. Kako svaki početak nove školske godine roditeljima donosi brojne brige i značajne financijske izdatke Grad Ljubuški na ovaj način već četvrtu godinu zaredom roditeljima olakšava opremanje školaraca za početak nastave.

Među postojeće, nedavno je uveden i novi vid potpore i to polaznicima prvih razreda osnovnih škola. Naime, Gradsko vijeće je donijelo odluku o dodjeli financijske potpore polaznicima prvih razreda Osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025.
Potpora prvašićima u iznosu od 200 KM danas je isplaćena na račune njihovih roditelja, a pravo na nju ostvarili su svi polaznici prvih razreda ljubuških osnovnih škola te polaznici prvih razreda osnovnih škola izvan Grada Ljubuškog, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog.

 Uz one mjere koje smo dosad imali, četvrtu godinu zaredom Grad Ljubuški skupa s JP „Parkovi“ d.o.o. kupuje bilježnice i osnovni školski pribor za sve učenike osnovnih škola, a Županija Zapadnohercegovačka im već nekoliko godina osigurava udžbenike da bi roditelji imali što manje troškove. Nastavno na tu odluku i dobru praksu koja se pokazala kao lijep primjer uz dosta pozitivne reakcije roditelja, mi smo ove godine odlučili osigurati našim prvašićima s prebivalištem na području Grada Ljubuškom po 200 KM potpore, neovisno od toga pohađaju li škole na području Ljubuškog ili negdje drugdje, na račun roditelja za opremanje pred polazak u prvi razred – kazao je ranije u izjavi za medije o novoj potpori u okviru demografskih mjera gradonačelnik Vedran Markotić podsjetivši kako Županija Zapadnohercegovačka i Grad Ljubuški već četiri godine u potpunosti financiraju prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se roditeljima financijski olakšalo školovanje djece.

Rebalansom Proračuna za ovu namjenu je izdvojeno 40.000 KM, a u tri središnje i njihove područne škole na području Grada Ljubuškog u školske klupe će sjesti 204 prvašića.

Izvor: Grad Ljubuški

Video: Radio Ljubuški

Objava Video: Ljubuški prvašići dobili po 200 KM potpore, učenike u klupama čekaju bilježnice i školski pribor pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?