EU, Švedska i ILO predstavili 16 projekata koji bi u BiH trebali zaposliti 625 osoba

EU, Švedska i ILO predstavili 16 projekata koji bi u BiH trebali zaposliti 625 osoba

Link na izvornu vijest

Europska unija, Veleposlanstvp Švedske u BiH i Međunarodna organizacija rada (ILO) predstavili su danas u Sarajevu 16 novih projekata koji će raditi na zapošljavanju osoba koje se suočavaju sa višestrukim barijerama u BiH.

Na događaju pod nazivom „Razmjene znanja – Učinimo svijet rada inkluzivnim: Pružanje integrativne podrške osobama koje su udaljene od tržišta rada“ istaknuto je da su očekivani rezultati projekata zapošljavanje 625 osoba iz ciljnih grupa, uključivanje najmanje 1.250 nezaposlenih osoba, uključivanje najmanje 800 Roma u inicijative za podizanje svijesti o tržištu rada, te realiziranje najmanje pet inovativnih programa zapošljavanja.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Luigi Soreca izjavio je da je svjestan da broj osoba koje će biti obuhvaćene projektima predstavlja samo kap u moru, ali ipak nešto veću kap.

– U BiH je potrebna državna strategija za zapošljavanje i pozivam vlasti da je usvoje, a EU je spremna da pruži podršku u tim aktivnostima – rekao je Soreca.

Veleposlanica Švedske u BiH Helena Lagerlof istakla je da njena zemlja aktivno podržava zapošljavanje i poboljšanje uvjete rada u BiH jer to smatraju važnim za razvoj zemlje.

Koordinatorica Međunarodne organizacija rada u BiH Lejla Tanović navela je da je cilj projekata poboljšati socioekonomsku situaciju mladih, žena u ruralnim sredinama, osoba s invaliditetom, Roma i dugoročno nezaposlenih osoba. 

Događaj je organiziran u okviru projekta EUzaZapošljavanje koji financira Europska unija sa četiri milijuna eura i Švedska sa milijun eura, a realizira  Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.

Spomenutih 16 novih projekata, dobitnika grantova koji su već počeli s realizacijom intervencija zapošljavanja u srpnju 2024., uključuju javne službe za zapošljavanje, obrazovne ustanove, socijalne partnere, nevladine organizacije, općine i druge aktere na tržištu rada u BiH koji će u narednom periodu raditi na oblikovanju budućih strategija zapošljavanja i aktivnom uključivanja pojedinaca koji su udaljeni od tržišta rada.

Objava EU, Švedska i ILO predstavili 16 projekata koji bi u BiH trebali zaposliti 625 osoba pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?