IRB lažirao vijest o odlasku Vrhovca (FOTO)

IRB lažirao vijest o odlasku Vrhovca (FOTO)

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Dok se u Republici Srpskoj dvije sedmice spekulisalo o smjeni direktora Investiciono – razvojne banke Republike Srpske Dražena Vrhovca, u ovoj banci su ćutali i ignorisali javnost.

IRB lažirao vijest o odlasku Vrhovca (FOTO)

Foto: Srna

Vodeći se mišljenjem da je pamćenje građana kratko, na nesvakidašnji način su pokušali da isprave svoj propust, praveći novi, još gori.

Naime, oni su danas objelodanili vijest da je Dražen Vrhovac podnio ostavku te da je na njegovo mjesto došao Srđan Jovanović.

Međutim, oni su pokušali da prikažu da je ta vijest objavljena daleko ranije.

Kao datum objave su naveli 26. avgust, ističući da je Nadzorni odbor tog dana prihvatio ostavku Dražena Vrhovca, što je daleko od istine.

Riječ je o klasičnoj manipulaciji, koja je veoma lako dokaziva pretraživanjem istorije interneta, a koja jasno pokazuje da ta vijest do prije nekoliko dana nije bila objavljena.

Pretraga internet istorije pokazuje da ove vijesti nije bilo 9. septembra

Tačnije, platforma za objavljivanje vijesti „wodpress“, a na kojoj funkcioniše sajt IRB-a dozvoljava da manipulišete vremenom i datumom, međutim, tragove takvih aktivnosti je veoma lako utvrditi.

Inače u saopštenju sa lažiranim datumom se navodi da je Nadzorni odbor prihvatio ostavku Vrhovca i imenovao Srđana Jovanovića, docenta doktora ekonomskih nauka iz Prijedora.

Jovanović ima 12 godina iskustva u oblasti javnih finansija i menadžmenta, od čega je većinu stekao u prijedorskoj filijali Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske. Na poziciju v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske dolazi sa mjesta profesora u visokoj školi“, stoji u tekstu.

Navode i da je autor dva udžbenika iz oblasti finansijskih tržišta i monetarnih i javnih finansija, te dvanaest radova objavljenih na SCI listi te koautor jednog udžbenika.

Da Nadzorni odbor IRB-a nije 26. prihvatio ostavku, već 23. avgusta, dokaz je i Službeni glasnik RS u kojem je objavljeno rješenje o prihvatanju ostavke.

Inače, ova banka je u postupku angažovanja agencije koja joj treba organizovati odnose s javnošću. Posao je vrijedan oko 70.000 maraka, a s obzirom čime se sve služe u IRB-u nema sumnje da im je potrebna pomoć.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак IRB lažirao vijest o odlasku Vrhovca (FOTO) се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?