Ako ćemo pošteno, HŠK Posušje mora dobiti 3 boda odlukom Nogometnog saveza

Ako ćemo pošteno, HŠK Posušje mora dobiti 3 boda odlukom Nogometnog saveza

Link na izvornu vijest

Nogometaši Sarajeva i Posušja su sinoć na Koševu odigrali 2:2 u sklopu 6. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Situacija sa samog kraja utakmice kada je crveni karton dobio nogometaš Sarajeva Nidal Čelik koji je ujedno bio i jedini U21 igrač Sarajeva na terenu, izazvala je mnogo pitanja, a jedno od najvažnijih je “Treba li utakmica biti registrirana pobjedom HŠK Posušja 0:3?”. Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan: Treba!

Članak 27. Propozicija natjecanja WWIN lige BIH i završnice Kupa BiH se odnosi na prava nastupa igrača na utakmicama, a četiri rečenice u njemu se odnose na igrače “zaštićenih godišta”.

“U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tijek utakmice. U suprotnom klub snosi natjecateljske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti državljani BiH. Za natjecateljsku sezonu 2024/25, igrači mlađi od 21 godine života smatraju se igrači rođeni 1. 1. 2003. godine i mlađi”, stoji u Propozicijima natjecanja.

Prema ovome, Sarajevo od prve do posljednje sekunde utakmice nije imalo konstantno na terenu U21 igrača te bi zbog toga trebalo biti kažnjeno, odnosno susret treba biti registriran 0:3 za Posušje.

No, naravno kad je u pitanju Sarajevo i kad Pravilnik ne ide u prilog navedenoj ekipi traže se načini kako se to može i treba zaobići jer eto, nije pošteno. Tako jedan od najčitanijih medija u BiH piše kako trener Sarajeva Zekić u tom trenutku nije imao više izmjena pa nije ni mogao uvesti mlađeg igrača. Kao da mu je netko zabranio da ranije uvede svih 5 igrača mlađih od 21 godine. Kao da mu je netko zabranio da svi igrači od početka utakmice budu U21.

Istini za volju, ovaj Pravilnik nije savršen i vjerojatno ga treba kroz skoro vrijeme poboljšati i/ili izmjeniti ali dok je važeći, a to je upravo u ovom trenutku, HŠK Posušje treba dobiti 3 boda i registriranu utakmicu u svoju korist.
Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u sljedećem tjednu kad je najavljena sjednica.

U jedno smo sigurni, da je igrač Posušja bio u navedenoj situaciji, još danas bi Sarajevo imalo nova tri boda.

Posušje.info

Objava Ako ćemo pošteno, HŠK Posušje mora dobiti 3 boda odlukom Nogometnog saveza pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?