<div>Netanyahu zaprijetio Hutima: " title="
Netanyahu zaprijetio Hutima: "Svatko tko nas napadne neće pobjeći od našeg odgovora"
" decoding="async" />

Netanyahu zaprijetio Hutima: “Svatko tko nas napadne neće pobjeći od našeg odgovora”

Link na izvornu vijest

“Huti su do sada trebali znati da tražimo visoku cijenu za svaki pokušaj da nam se naudi”, rekao je on na početku tjedne sjednice vlade i dodao da “oni kojima je potreban podsjetnik su dobrodošli da posjete luku Hodeida.”

Izrael je pokrenuo napad na glavnu luku koju kontroliraju Huti 20. srpnja nakon što je dron koji je pokrenula grupa udario u Tel Aviv, ubivši jednog muškarca i ranivši još četiri.

Prethodno je glasnogovornik vojske Huti Yahya Saree preuzeo odgovornost za jutrošnji napad balističkim projektilima.

“Svatko tko nas napadne neće pobjeći od našeg odgovora”, kaže Netanyahu. “Hamas to već uči”, dodaje on, obećavajući da će ova grupa u Gazi biti uništena i da će osloboditi taoce koje drži.

Odgovarajući na ljutite pozive stanovnika sjevernog Izraela zbog pogoršanja tamošnje sigurnosne situacije dok Hezbolah izvodi svakodnevne napade, Netanyahu inzistira da se “status quo neće nastaviti”.

On poziva na “promjenu ravnoteže snaga” duž granice i obećava da će učiniti “sve što je potrebno” kako bi se Izraelcima iz sjeverne regije omogućilo da se vrate svojim domovima.

Usred široko rasprostranjenog protestnog pokreta koji izlazi na ulice kako bi osudio njegovo postupanje u ratu, Netanyahu poziva na jedinstvo, rekavši da će pobjeda doći “kao ujedinjena nacija koja je ustala protiv naših neprijatelja kako bi osigurala našu budućnost”.

Podsjetimo, Huti su rano jutros izveli raketni napad na centralni Izrael koji u kojem je lakše ozlijeđeno pet osoba i nastala materijalna šteta. Zbog napada jutros su se sirene za zračnu opasnost oglašavale širom Izraela.

Huti su kasnije rekli da je ovo samo početak i da će biti “još iznenađenja”.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?