Dinamo doživio najteži poraz u svojoj povijesti

Dinamo doživio najteži poraz u svojoj povijesti

Link na izvornu vijest

Bayern je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, da bi se Dinamo zatim na trenutak vratio u utakmicu i ekspresnim pogocima na startu drugog dijela došao na 3:2. Ipak, to kao da je samo razbjesnilo nogometaše Bayerna, koji su do kraja nemilosrdno punili mrežu Ivana Nevistića, prenosi Index.hr.

 

Tri gola Bayerna u prvom poluvremenu

Bayern je dominirao od prvog sučevog zvižduka i već u devetoj minuti prvi put zatresao mrežu, ali gol je poništen zbog zaleđa Jamala Musiale. Isto se dogodilo i u 16. minuti, kada su iz VAR sobe radi ofsajda poništili pogodak Sergea Gnabryja.

No pritom su i dojavili sucu Joseu Luisu Munueri da bi trebao pregledati mogući kazneni udarac za Bayern jer je Ronael Pierre-Gabriel u šesnaestercu srušio Aleksandra Pavlovića. Munuera je na kraju i dosudio penal, a Harry Kane ga je realizirao za vodstvo domaćih.

Na 2:0 je Bayern otišao u 33. minuti najljepšim golom susreta. Musiala je jednu visoku loptu prsima primirio za Raphaela Guerreira, a on je silovito opalio s ruba šesnaesterca i neobranjivim udarcem zatresao mrežu. Pet minuta poslije već je bilo 3:0. Joshua Kimmich je ubacio nakon brzo izvedenog kornera, a Michael Olise je ostao nečuvan pred golom te je glavom zabio za uvjerljivo vodstvo Bavaraca.

 

Dinamo došao na 3:2

Momčad Sergeja Jakirovića senzacionalno je otvorila drugo poluvrijeme i postigla dva ekspresna pogotka. Prvo je u 49. minuti pogodio Bruno Petković nakon što mu je Marko Pjaca lijepo prebacio ubačaja Pierre-Gabriela, a samo minutu poslije je Takuya Ogiwara na asistenciju Josipa Mišića mirno matirao Svena Ulreicha.

Ali Bayern je brzo otklonio svaku nadu da bi se Dinamo mogao potpuno vratiti u susret. Kane je u 57. minuti pokupio odbijanac i zabio nakon što je Dinamova obrana dopustila Joshui Kimmichu previše vremena da se namjesti na šut. Dvije minute poslije Kane je postigao sličan pogodak, koji je ovaj put poništen zbog zaleđa, no odmah potom je Michael Olise na asistenciju Musiale došao do svog drugog zgoditka.

 

Bayern nemilosrdno zabijao do rekordnih devet golova

Uveo je zatim Vincent Kompany u igru svježe snage koje su do kraja potukle Dinamo. U 72. minuti je Mišić igrao rukom u šesnaestercu, a Kane iz penala odveo Bayern na 6:2. Samo pet minuta poslije je treći penal na susretu neoprezno skrivio Kevin Theophile-Catherine. I taj puta je Kane bio siguran za svoj četvrti gol.

U strijelce se zatim upisao Leroy Sane preciznim udarcem sa 17 metara u 85. minuti, a konačnih 9:2 postavio je Leon Goretzka u drugoj minuti sudačke nadoknade i tako učinio da Bayern postane prva momčad s devet postignutih pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka.

Dinamu sada u Ligi prvaka redom idu sljedeći ogledi: Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće), Slovan Bratislava (gostovanje).

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?