Čilić: Ponosan sam zbog ove titule

Čilić: Ponosan sam zbog ove titule

Link na izvornu vijest

U finalnom susretu Čilić je sa 7-6(5), 7-6(5) pobijedio domaćeg tenisača Zhizhen Zhanga, 43. tenisača na svijetu. Posljednji turnir Čilić je osvojio 2021. godine. U Hangzhou je igrao s pozivnicom organizatora te je uoči turnira bio tek 777. tenisač na ATP ljestvici. Na novoj koja slijedi trebao bi silno popraviti svoju poziciju i biti 212. na svijetu. Čilić je postao i rekorder, najslabije rangirani tenisač koji je osvojio neki turnir ATP razine.

„Hvala prvenstveno mojoj obitelji i svima koji su bili uz mene u posljednje vrijeme. Nakon teškog razdoblja i dvije operacije nevjerojatan je osjećaj osvojiti turnir. Ponosan sam zbog ove titule, ali i zbog svih ljudi koji su mi bili potpora i gurali me prema naprijed. Oni su bili moja snaga“, rekao je Čilić koji će tijekom ovog vikenda proslaviti 36. rođendan.

„Oba finalna seta su bila potpuno izjednačena. Baš u ničemu nisam bio bolji od Zhanga, doslovno su odlučivale sitnice. Vjerojatno sam imao tek malo više sreće. Obojica smo odlično servirali, a veliku zahvalu imam i za organizatore koji su mi dali pozivnicu i omogućili mi da ostvarim ovu, za mene, uistinu veliku pobjedu“, zaključio je Čilić koji je prije deset godina osvojio i jedinu Grand Slam krunu u karijeri, US Open.

Tada je u finalnom meču u New Yorku pobijedio Japanca Keija Nishikorija, a zanimljivo da bi Čilić sada trebao preseliti na ATP turnir u Tokio gdje bi mu baš Nishikori trebao biti suparnik na samom startu, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?