Ovo su najbolji imotski granični policajci; trojica su se posebno istakla u akciji spašavanja izgubljene djevojčice…

Ovo su najbolji imotski granični policajci; trojica su se posebno istakla u akciji spašavanja izgubljene djevojčice…

Link na izvornu vijest

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić uručio je zahvalnice Grada Imotskog policijskim službenicima Postaje granične policije Imotski Josipu Kavelju, Anti Jakiću, Roku Rebiću i Brunu Štrljiću. Uz policijske službenike na svečanosti je bio i načelnik PGP Imotski Tihomir Nenadić.

– Nagrađeni policijski službenici svakodnevnim radom izravno su utjecali na učinkovito i profesionalno obavljanje policijskih poslova iz djelokruga rada policijske postaje.

Kontinuiranim radom i upornošću po pitanju primjene policijskih ovlasti bitno su pridonijeli sigurnoj turističkoj sezoni, te održavanju povoljnog stanja sigurnosti na području grada Imotskog.

Navedeni policijski službenici, uz svoje svakodnevne radne obaveze, sudjelovali su u osiguranju javnih okupljanja s većim brojem građana koja su se održavala na području Imotskog, te su pritom svojim radom uvelike pridonijeli sprječavanju činjenja prekršaja i kaznenih djela, čime su izravno zaslužni za doprinos stanju sigurnosti u gradu u 2024.godini, što je u ovoj godini bilo posebno izraženo održavanjem dvaju koncerata, kao i s ostalim složenim javnim okupljanjima većeg broja posjetitelja – navode u PU splitsko-dalmatinskoj.

Također, povodom obilježavanja Dana policije i proslave Svetog Mihovila nagrađeni su najbolji policijski službenici PGP Imotski od strane Policijske uprave Splitsko dalmatinske. Zahvalnice su od strane Marka Serdarevića, načelnika PU splitsko dalmatinske dobili Frano Matkov, Josip Kavelj i Pave Klapirić.

Naime, njih trojica su brzom intervencijom i predanim radom na autocesti A1 na odmorištu Rašćane zbrinuli djevojčicu koja je slučajno ostavljena. Policijski službenici su telefonski obavili razgovor s majkom, koja je javila da je izgubila djevojčicu. Policijski službenici su zatražili fotografiju djevojčice, pregledali video nadzor i pretražili sve prostorije na benzinskoj stanici, te su na vanjskom dijelu pronašli djevojčicu koja odgovara opisu.

Djevojčici koja je bila uplašena i neozlijeđena su pristupili, predstavili se i ponudili joj pomoć, te su je umirili i rekli joj da su u kontaktu s obitelji koji su na putu natrag, te da će zajedno s njom pričekati ih. Uplašeni roditelji stigli su nekoliko sati nakon, dok je djevojčica čitavo vrijeme bila s policajcima. Zahvalili su se policajcima na uloženom trudu i pomoći, te skrbi i brige koju su pokazali za dijete. Sada im je zahvala stigla i s druge strane, odnosno struke koja je prepoznala njihov nesebičan trud i predanost poslu.

Post Ovo su najbolji imotski granični policajci; trojica su se posebno istakla u akciji spašavanja izgubljene djevojčice… je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?