Vlada ŽZH o pregovorima s predstavnicima Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Vlada ŽZH o pregovorima s predstavnicima Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Link na izvornu vijest

Vlada ŽZH o pregovorima s predstavnicima Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama
Pregovori Vlade sa Nezavisnim sindikatom zaposlenih u srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
 

Vlada Županije Zapadnohercegovačke je u utorak, 24. rujna 2024. godine, održala sastanak s predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke. Unatoč dogovoru s predstavnicima Sindikata o neobjavljivanju sadržaja pregovora do njihovog okončanja, nakon drugog priopćenja Sindikata, smatramo potrebnim obratiti se javnosti u svrhu cjelovite informacije.
Pregovori su otpočeli početkom ožujka 2024. godine, kada je Vlade Županije Zapadnohercegovačke, temeljem financijskih projekcija, predložila povećanje plaće svim korisnicima Proračuna u iznosu od 4%.
Svjesni činjenice da su primanja korisnika Proračuna niska, Vlada je naknadnim preraspodjelama u Proračunu napravila uštede koje bi omogućile povećanje plaće svim korisnicima Proračuna u iznosu od 7%, a isto bi povećanje napravili i tijekom 2025. godine, ukoliko se potpiše Kolektivni ugovor na dvije godine.
Povećanje plaće od 7% trenutno predstavlja realne mogućnosti Proračuna, a da se ne dovede u pitanje stabilnost Proračuna i funkcioniranje svih segmenata društva.
Nezavisni sindikat uposlenih u osnovnim školama i Sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke su uvažili obrazloženje Vlade o maksimalnim mogućnostima Proračuna za povećanje plaća i prihvatili navedenu ponudu, nakon čega je s predstavnicima oba sindikata potpisan Kolektivni ugovor na dvije godine.
Na žalost, ni tijekom jučerašnjih pregovora Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke nije prihvatio ponudu Vlade o maksimalnom mogućem povećanju plaće u iznosu od 7% u ovoj godini i također 7% tijekom 2025. godine. Traženo povećanje od strane Sindikata je značajno veće od ponuđenog iznosa, što Vlada, obzirom na projekcije prihoda Proračuna u trogodišnjem razdoblju, u ovom trenutku ne može prihvatiti. Važno je naglasiti da ponuda Vlade, vezano za novi Kolektivni ugovor, zadržava sva prava uposlenika u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke koja su imali sukladno dosadašnjem Kolektivnom ugovoru, uz povećanje plaće od 7% u ovoj godini i 7% u 2025. godini.
Iako svjesni činjenice da se Sindikat brine za svoje članove, što je sasvim legitimno, očekujemo razumijevanje da Vlada Županije Zapadnohercegovačke ima istu obvezu prema svim uposlenicima korisnicima Proračuna Županije Zapadnohercegovačke. Vlada je poduzela i nastavit će poduzimati sve što može kako bi poboljšala materijalni status uposlenika, kao i kvalitetu cijelog obrazovnog sustava, za što je potreban duži vremenski period.
Izražavamo spremnost na daljnje razgovore i pozivamo Sindikat na postizanje dogovora i potpisivanje novog Kolektivnog ugovora na dobrobit svih uključenih u obrazovni proces, osobito naše djece učenika srednjih škola.

Objava Vlada ŽZH o pregovorima s predstavnicima Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?