DEVET PUTA POBIJEDILA ISTA FIRMA: Dodik za odlikovanja sada daje 120.486 KM

DEVET PUTA POBIJEDILA ISTA FIRMA: Dodik za odlikovanja sada daje 120.486 KM

Link na izvornu vijest

Sparta Armour iz Banje Luke devet puta je pobijedila na tenderu, jer je devet puta bila jedini ponuđač

Piše: Amil DUČIĆ

Milorad Dodik ili preciznije ured predsjednika RS-a ponovo je proveo tender za famozna odlikovanja koja dodijeljuje svake godine.

Na portalu javnih nabavki, ali i na samoj stranici predsjednika RS-a objavljeno je da je za odlikovanja ponovo, deveti put zaredom, izabrana firma Sparta Armour iz Banje Luke. Ponovo je bila jedini ponuđač.

Ova firma je od 2016. godine, praktično pretplaćena za posao odlikovanja. Na svakom tenderu od 2016. godine je pobjednik i na svakom tenderu je ujedno i jedini ponuđač. Ove godine, kako je objavljeno u odluci, porezni obveznici u RS-u će za Dodikova odlikovanja morati izdvojtii 102.980 KM (bez PDV-a), a s PDV-om riječ je o iznosu od 120.486 KM.

Prošle godine za ova odlikovanja, podatak je sa Portala javnih nabavki, izdvojeno je čak 199.990 KM.

Kako je objavila Dodikova služba, on je u četvrtak odlikovao predsjednika Vlade Srbije Miloša Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti.

Premijer Vučević je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja za opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske – obrazloženo je nedavne današnje ceremonije odlikovanja, iako je Vučićević tek pola godine na funkciji.

(Fokus)

The post DEVET PUTA POBIJEDILA ISTA FIRMA: Dodik za odlikovanja sada daje 120.486 KM appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?