Ljubuški dobiva prvu sigurnu kuću u ŽZH, za projekt odobreno pola milijuna KM

Ljubuški dobiva prvu sigurnu kuću u ŽZH, za projekt odobreno pola milijuna KM

Link na izvornu vijest

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih neprilika ostanu bez doma.

Grad Ljubuški i JU Centar za socijalni rad Ljubuški već neko vrijeme provode potrebne aktivnosti na realizaciji ovog značajnog projekta kojeg je podržalo i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, a tim povodom su u subotu u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Vedran Markotić, ravnatelj JU Centar za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisali Ugovor o suradnji, korištenju i načinu utroška odobrenih financijskih sredstava u iznosu od 500.000 KM. Potpisu ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić i dopremijer Federacije BiH i ministar financija Toni Kraljević, piše Večernji list.

– Dobili smo ovu inicijativu i od Gradske uprave i od Centra za socijalni rad kao i veliku potporu samog ministarstva financija, odnosno ministra Kraljevića i nismo imali nikakve dileme da podržimo ovaj projekt koji zaslužuje sve pohvale. Ovo je prvi put da se na području države Bosne i Hercegovine osniva javna ustanova Sigurna kuća te smo izuzetno ponosni na ovakve i slične projekte – rekao je ministar Delić naglasivši kako Ljubuški može biti primjer drugima kad je riječ o skrbi za marginalizirane skupine društva.

Zahvalivši na potpori ravnatelj Grbavac je podsjetio na problem povećanja obiteljskog i vršnjačkog nasilja kazavši kako će Sigurna kuća biti dostupna za potrebite iz cijele županije. U Bosni i Hercegovini postoji osam sigurnih kuća, odnosno skloništa za žrtve nasilja, ali niti jedna na području Županije Zapadnohercegovačke.

– Ovo je odgovor i snažna poruka svima koji su žrtve nasilja da nisu napuštene nego da postoje institucije koje brinu za žrtve vršnjačkog i obiteljskog nasilja i nadamo se da ćemo za dvije godine na području Grada Ljubuškog za čitavu Županiju Zapadnohercegovačku imati ovaj objekt – istaknuo je Grbavac.

Gradonačelnik Markotić je zahvalio federalnoj vladi na čelu s premijerom Nerminom Nikšićom, resornom ministru Deliću i ministru financija Toniju Kraljeviću što su podržali ovaj projekt koji puno znači ne samo za Ljubuški nego za čitavu Županiju Zapadnohercegovačku.

– Na inicijativu Centra za socijalni rad pripremili smo projektnu dokumentaciju i osigurali dozvole, kao i zemljište na kojem će se graditi objekt te smo osigurali jedan dio sredstava za ovu godinu. Nadam se da ćemo što prije krenuti s radovima i završiti ovaj objekt, jer nažalost, na području naše županije nemamo jednu ovakvu ustanovu i ona neće koristiti samo potrebitima s područja Grada Ljubuškog nego je naša namjera da to bude Sigurna kuća za sve potrebite s područja županije, ali i dalje u okruženju. Žrtvama obiteljskog nasilja naša vrata bit će otvorena. Svi skupa smo tu da zaštitimo sve ranjive kategorije društva – poručio je gradonačelnik Markotić.

Post Ljubuški dobiva prvu sigurnu kuću u ŽZH, za projekt odobreno pola milijuna KM je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?