Svečano obilježen Dan Grada Livna

Svečano obilježen Dan Grada Livna

Link na izvornu vijest

Tradicionalnom budnicom koju je izvela Gradska limena glazba HKUD Dinara započela je proslava, a nakon budnice služena je sveta misa za sve poginule branitelje i građane Livna u crkvi Svih svetih.

Nakon toga održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Livna na kojoj se nazočnima obratila i čestitala Dan Grada Livna predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Tom prigodom pozdravila je sve ključne razvojne aspekte koji su vidljivi na svakom koraku u Livnu, osobito one koji će doprinijeti razvoju s obzirom na prometnu važnost i smještenost Livna kojim će proširiti svoje poslovne i gospodarske kapacitete.

– Svi projekti iz oblasti gospodarske infrastrukture, ulaganja u obrazovanje, šport, kulturne vrijednosti, a posebno bih izdvojila novu izgradnju novog dječjeg vrtića. Kao ponosna Livanjka čestitam vam na svemu što ste uspjeli u proteklom razdoblju, uz sve izazove koje ste hrabro nosili. Želim da i dalje ustrajete i provodite viziju i strategiju razvoja našeg Livna. U tome ćete i dalje imati svu potporu viših razina vlasti kako bi nastavili vrijedno graditi mjesto za sve, napose mlade obitelji i nove generacije – poručila je predsjedateljica Krišto.

Tijekom svečane sjednice gradonačelnik Darko Čondrić i dopredsjednik Gradskog vijeća Livno Ivan Periša čestitali su Livnjacima 1132. rođendan grada. U svom obraćanju gradonačelnik je predstavio do sada urađene projekte i aktivnosti, te buduće aktivnosti i infrastrukturne projekte koje će se realizirati kroz iduću godinu.

Inače, svečanoj sjednici nazočili su predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH  na čelu s predsjednikom Draganon Čović, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto s izaslanstvom, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić sa suradnicima, predstavnici Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, predstavnici Vlade Zapadnohercegovačke županije,  načelnici općina i gradova prijatelja, predstavnici  hrvatskih političkih stranaka, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a i HV-a te konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak sa izaslanstvom.

Po završetku sjednice, ispred Spomenika poginulima za slobodu hrvatskoga naroda u Livnu izaslanstva su položila cvijeće i zapalili svijeće za sve poginule branitelje Livna. U sklopu proslave “Dana Grada Livna” položen je i kamen temeljac nove zgrade gradskog dječjeg vrtića “Pčelica”.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?