PROSVJEDNA ŠETNJA DJELATNIKA SREDNJIH ŠKOLA ZHŽ

PROSVJEDNA ŠETNJA DJELATNIKA SREDNJIH ŠKOLA ZHŽ

Link na izvornu vijest

Po anketiranju članova Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke Županije, Predsjedništvo Sindikata donijelo je Odluku o organiziranju prosvjedne šetnje kojom želimo iskazati nezadovoljstvo tretmanom koji vladajući već godinama imaju prema zaposlenicima škola.

Prosvjedna šetnja održat će se u Širokom Brijegu 2.10.2024. (srijeda) od Osnovne škole u Klancu do zgrade Vlade ŽZH u periodu od 11:30 do 13:00 sati.

Ovakav javni način na koji iskazujemo nezadovoljstvo zorno pokazuje raspoloženje zaposlenika srednjih škola: godinama nam obećavaju, a ne ispunjavaju obećanja; pozivaju na strpljenje, a vidimo kako se mnogi preko noći bogate; ucjenjuju djelatnike višegodišnjim zapošljavanjem na određeno radno vrijeme, a za to ne postoji zakonska potreba; obmanjuju javnost modernizacijom škola, a učenici sjede u klupama starijim od njihovih roditelja; obmanjuju javnost reformom sustava obrazovanja, a učitelji su sramotno potplaćeni i nepripremljeni.

Na obrazovanju mnogi nastoje steći političke poene, ali mi profesori kažemo im – SJEDI JEDAN!

Našoj časnoj profesiji, nesvjesni posljedica, godinama oduzimate dostojanstvo dovodeći nas do toga da doslovno molimo adekvatnu plaću. Zato se danas u javnom prostoru može čuti hajka na učitelje, omalovažavanje i obezvrjeđivanje svega što predstavlja naša profesija, nepoštivanje i etiketiranje. Mladi više ne upisuju učiteljske studije ili posao traže izvan BiH: na Sveučilištu u Mostaru već sedam godina (!) nije upisan niti jedan student na smjer kemija-biologija, a mnoge škole, i osnovne i srednje, već sljedeće školske godine neće imati profesora fizike! Danas kemija, biologija, fizika, sutra sva zvanja u školama – nećemo imati učitelje! Istovremeno, pozivamo vas da provjerite koliko je naših mladih, uz duplo veću plaću, zaposleno u školama u susjednoj Hrvatskoj.

Vi ne reformirate obrazovanje, vi ga uništavate jer ste GLUHI, SLIJEPI, SAMODOPADNI i SAMODOSTATNI!

U ovoj je županiji previše nezadovoljnih. Iako im je povećana osnovica plaće i potpisan Kolektivni ugovor, nezadovoljne su naše kolegice i kolege iz osnovnih škola, nezadovoljni su i mnogi djelatnici MUP-a, nezadovoljni su djelatnici u zdravstvu. Iako im je povećana plaća, nezadovoljni su djelatnici u javnoj upravi. Nezadovoljni su zaposlenici dječjih vrtića, zaposlenici u privatnom sektoru, umirovljenici, nezaposleni, mnogi koje sustav na različite načine ignorira i ne vidi. Nezadovoljni su jer više ne mogu sastaviti kraj s krajem dok se vi hvalite projektima. Neka vam projekt budu ovi ljudi!!!

Pozivamo sve one koji osjećaju nepravdu, pridružite nam se u prosvjednoj šetnji jer naši ujedinjeni glasovi jače odjekuju i dalje se čuju! – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjedništvo Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke.

Posušje.info

Objava PROSVJEDNA ŠETNJA DJELATNIKA SREDNJIH ŠKOLA ZHŽ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?