Evo koja tri uvjeta BiH treba ispuniti da bi dobila 1,05 mlrd. eura

Evo koja tri uvjeta BiH treba ispuniti da bi dobila 1,05 mlrd. eura

Link na izvornu vijest

Glavni direktor za susjedstvo i pregovore o proširenju Europske komisije Gert Jan Koopman je tijekom razgovora s eurozastupnicima rekao koje uvjete BiH treba ispuniti kako bi dobila pristup sredstvima Plana rasta. Pojasnio je kako se radi o usklađivanju viznog režima prema trećim zemaljama s EU, zatim rješavanju pitanja koji se tiču Ustavnog suda BiH te načina odlučivanja u Vijeću za državnu pomoć BiH.

O tim se detaljima razgovara s vlastima u BiH, pojasnio je Koopman i dodao kako se napredak očekuje nakon održanih lokalnih izbora u nedjelju.

Zbog zastoja u BiH na novac iz Plana rasta neće čekati druge zemlje Zapadnog Balkana, pojasnio je. BiH je na raspolaganju 1,085 milijardi eura, a korištenje ovoga novca ovisi o obvezivanju prema reformama sljedećih nekoliko godina. Najprije je taj dogovor osporavao SNSD, a onda vodeća bošnjačka SDA zbog koje BiH nema pristup europskome novcu.

www.abcportal.info

The post Evo koja tri uvjeta BiH treba ispuniti da bi dobila 1,05 mlrd. eura first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?