Hercegovinu očekuju obilnije oborine, izdato narančasto upozorenje

Hercegovinu očekuju obilnije oborine, izdato narančasto upozorenje

Link na izvornu vijest

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ) izdao je Narančasto upozorenje za obilne oborine u regiji Hercegovine. Upozorenje se odnosi na zapadne, sjeverozapadne i djelomično središnje dijelove Bosne. Očekivano razdoblje intenzivnih oborina je na dan 3. listopada 2024. godine.

Glavni detalji upozorenja:

Meteorološka pojava: Obilne oborine.
Područja zahvaćena upozorenjem: Hercegovina, zapadni, sjeverozapadni i djelomično središnji dijelovi.
Trajanje: 3. listopada 2024. godine.
Očekivana količina oborina: Od 30 do 60 litara po kvadratnom metru, lokalno i do 80 litara po kvadratnom metru.
Moguće posljedice: Moguće je izlijevanje vodotoka iz korita i pojava urbanih poplava uslijed intenzivnih oborina.
Važne preporuke: Građani u pogođenim područjima pozivaju se da prate prognoze, poduzmu sve potrebne mjere opreza i zaštite imovinu. Prema smjernicama Svjetske meteorološke organizacije (WMO), očekuju se smetnje u svakodnevnim aktivnostima, uključujući zatvaranje cesta i moguće štete na imovini. FHMZ preporučuje izbjegavanje nepotrebnog kretanja te stalno praćenje uputa nadležnih institucija.

Post Hercegovinu očekuju obilnije oborine, izdato narančasto upozorenje je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?