Izrael bombardirao središte Bejruta, Hrvatska evakuira svoje državljane iz Libanona

Izrael bombardirao središte Bejruta, Hrvatska evakuira svoje državljane iz Libanona

Link na izvornu vijest

Izrael je poručio kako je izveo precizan zračni napad na Bejrut. Reutersovi svjedoci izvijestili su da su čuli ogromnu eksploziju, a sigurnosni izvor rekao je da je gađana zgrada u četvrti Bachoura u središnjem Bejrutu u blizini parlamenta, prenosi HRT.

Tri su projektila pogodila i južno predgrađe Dahiyeh, gdje je prošlog tjedna ubijen vođa Hezbollaha Hassan Nasrallah. Južna predgrađa bila su pod više od desetak izraelskih napada u srijedu.

– Hitno upozorenje stanovnicima južnih predgrađa Bejruta. Svima onima u zgradama označenim crvenom bojom, na priloženim kartama. Blizu ste interesa povezanih s terorističkim Hezbolahom. Radi vlastite i sigurnosti svoje obitelji, morate se odmah napustiti ove zgrade i udaljiti se najmanje 500 metara, objavio je uoči napada glasnogovornik IDF-a Avichay Adraee.

Dan nakon što je Iran ispalio više od 180 projektila na Izrael, Izrael je u srijedu priopćio da je osam vojnika ubijeno u kopnenoj borbi u južnom Libanonu dok su njegove snage prodirale na teritorij sjevernog susjeda.

Privremeni premijer Najib Mikati rekao je da je oko 1,2 milijuna Libanonaca raseljeno zbog izraelskih napada i pozvao na hitan prekid vatre.

Hrvatski veleposlanik u Egiptu Tomislav Bošnjak izvijestio je u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” o evakuaciji hrvatskih državljana iz Libanona.

Iz Libanona evakuirano 16 Hrvata

– Ne znamo točno koliko je hrvatskih državljana u bilo kojoj državi. Zato što to ovisi o tome žele li se oni javiti veleposlanstvu ili ne. Imamo podatke o 141 državljanu u Libanonu, ali pretpostavljamo da ih je nekoliko puta više, rekao je.

Istaknuo je kako se evakuacija provodi uz pomoć Slovačke te da je dosad evakuirano 16 osoba.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?