Pogledajte koliko je zaposlenika dobilo puni iznos jednokratne pomoći u posljednja tri mjeseca

Pogledajte koliko je zaposlenika dobilo puni iznos jednokratne pomoći u posljednja tri mjeseca

Link na izvornu vijest

Prema službenim evidencijama Porezne uprave Federacije BiH, do sada je najveći broj poslodavaca, njih 2.020, ovu pomoć isplatilo u kolovozu, od čega je 13 proračunskih korisnika, 18 javnih poduzeća te 1.989 ostalih poreznih obveznika.

Neoporezivu pomoć radnicima u srpnju isplatilo je 1.099 poslodavaca, od čega je šest javnih poduzeća, tri proračunska korisnika te 1.090 ostalih poreznih obveznika.

Puni iznos pomoći u kolovozu isplatilo je 259 poslodavaca, a u srpnju njih 111, dok je pola od propisanog iznosa u kolovozu isplatilo 25 poslodavaca, a u srpnju njih pet.

Iz Porezne uprave napominju kako izvješća o isplati pomoći od strane poslodavca neprestano pristižu te da su stoga podaci podložni izmjenama sve dok se ne završi potpuni prijem i obrada pristiglih izvješća.

Također, ne raspolažu podacima koliko poslodavaca je isplatilo jednokratnu pomoć po ranijoj Uredbi Vlade FBiH u maksimalnom iznosu do 2.520 KM koja je vrijedila do 30. lipnja i koliko radnika je dobilo tu pomoć.

– Prethodnom Uredbom nije bilo propisano da su poslodavci – isplatitelji pomoći dužni Poreznoj upravi dostaviti prijavu o isplati pomoći, pa stoga Porezna uprava Federacije BiH ne raspolaže traženim podacima – naglasili su.

Uredbom Vlade FBiH iz srpnja ove godine poslodavcima je omogućeno da isplate neoporezivu pomoć uposlenicima u maksimalnom iznosu do 2.768 KM. Uredbom je precizirano da se isplata pomoći može izvršiti do maksimalno šest tranši (dijelova), s tim da ukupan iznos ne može preći 2.768 KM. Također, pomoć se može isplatiti i jednokratnom tranšom. Uredba prestaje važiti 31. prosinca ove godine.

www.abcportal.info

The post Pogledajte koliko je zaposlenika dobilo puni iznos jednokratne pomoći u posljednja tri mjeseca first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?