Ministrica Katić: Činimo sve da cesta M-17 od sutra bude prohodna za putnička vozila

Ministrica Katić: Činimo sve da cesta M-17 od sutra bude prohodna za putnička vozila

Link na izvornu vijest

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić održala je danas sastanak s direktorom JP Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem i direktorom JP Željeznice Federacije BiH Enisom Džafićem.

Direktori su informirali ministricu o aktivnostima koje ova dva javna poduzeća poduzimaju sukladno naredbi Federalnog stožera Civilne zaštite s ciljem normalizacije prometa na magistralnim cestama i željeznici.

Ono što se sa sigurnošću u ovom trenutku može kazati je da su timovi Željeznica FBiH normalizirali prugu do lokacije Komadinovo vrelo iz pravca Mostara, a iz pravca Ostrošca poduzimaju se radovi na uspostavljanju prohodnosti do željezničkog kolodvora u Donjoj Jablanici, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Iz Željeznica FBiH naglasili su kako je najkritičnije stanje na potezu Komadinovog vrela, te će rekonstrukcija željezničke pruge na tom potezu, u duljini od oko 100 metara, iziskivati veće građevinske radove.

Ceste Federacije BiH angažirale su sve raspoložive kapacitete te se izvode radovi u cilju uspostavljanja cestovne komunikacije. Naglašeno je kako se poduzimaju sve aktivnosti kako bi se osigurala prohodnost magistralne ceste M-17 za mala vozila do sutra te se nadaju kako će u tome i uspjeti.

Magistralna cesta od Jablanice prema Rami već je prohodan, dok se radovi na normalizaciji poduzimaju i na cesti od Jablanice prema Blidinju, gdje su značajna oštećenja na trupu ceste.

Trenutno se cestovni promet odvija alternativnim pravcima. Magistralna cesta M-5 otvorena je za promet

Ministrica Katić je još jednom istaknula podršku svim djelatnicima spomenutih poduzeća i svim dobrovoljcima u naporima koje ulažu u ovim teškim trenutcima za cijelu Bosnu i Hercegovinu, navodi se u priopćenju.

Post Ministrica Katić: Činimo sve da cesta M-17 od sutra bude prohodna za putnička vozila je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?