Snimke iz zraka prikazuju razmjere katastrofe u Donjoj Jablanici

Snimke iz zraka prikazuju razmjere katastrofe u Donjoj Jablanici

Link na izvornu vijest

Snimke iz zraka prikazuju razmjere katastrofe u Donjoj Jablanici

Poplave koje su sinoć i jutros pogodile područje Bosne i Hercegovine veliku materijalnu štetu nanijele su brojnim mjestima, a u svemu je najgore prošlo područje Jablanice.
Brojna mehanizacija te ljudstvo nalaze se na ovom terenu od ranog jutra te pokušavaju doći do dijelova koji su najviše pogođeni poplavama, a gdje su bujice odnijele i čitave kuće.

Magistralni kao i lokalni putevi i dalje su na ovom dijelu blokirani, a stanovnici Donje Jablanice najviše ističu kako su im u ovom trenutku potrebne svijeće i pitka voda.

Nadležne službe su za sada obavijestile javnost kako je na ovom području poginulo 16 osoba, a strahuje se da ih ispod ruševina ima još.

Portal Klix.ba objavio je snimku iz zraka koja prikazuje razmjere katastrofe u Donjoj Jablanici koja je neprepoznatljiva.

Apokaliptični prizori stižu i iz jablaničkog sela Zlate koje, kako tvrde mještani, nije više preporučljivo za život.

Armin Rizvić na svojim društvenim mrežama podijelio je video i fotografije ovog sela navodeći da je u katastrofalnom stanju, te kako put na nekim dijelovima od Jablanice do Posušja više ne postoji.

Objava Snimke iz zraka prikazuju razmjere katastrofe u Donjoj Jablanici pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?