Ovo je jedna od najskupljih prodavnica na svetu

Ovo je jedna od najskupljih prodavnica na svetu

Link na izvornu vijest

LOS ANĐELES – Erewhon je 1966. godine prvi put otvorio vrata kao jedna od prvih prodavnica zdrave hrane u Americi.

Iako je brzo postao popularan, prava transformacija dogodila se 2011. godine, kada ga je preduzetnik Toni Antoci kupio i pretvorio u luksuzni supermarket, posebno privlačan slavnim osobama, piše Indeks.

Tokom godina Erewhon se proširio i sada ima 10 prodavnica širom Los Anđelesa, uključujući prestižne lokacije poput Ferfaks

a, Venis biča i Kalabasasa. Danas je poznat kao jedan od najskupljih supermarketa u Americi, a prema Forbsu, kupovina u Erewhonu može biti čak 50 do 100 dolara skuplja u poređenju s običnim supermarketima.

Erewhon je u posljednjih nekoliko godina postao vrlo popularan među obožavateljima zdrave hrane, a velik dio te popularnosti duguje slavnim osobama poput Kortni Kardašian, Bele Hadid i Hejli Biber, piše Tapas Magazine. One su Erewhon izabrale za svoje omiljeno mjesto za kupovinu, čime su supermarketu dale status lifestyle simbola, a ne samo obične trgovine. Taj trend su prepoznale i druge zvijezde.

Njihova pića, posebno smutiji, zauzimaju visoko mjesto u industriji kao izrazito traženi proizvodi, posebno ona povezana sa slavnim osobama. Na primjer, Strawberry Glaze Skin smoothie Hejli Biber, lansiran 2022. godine po cijeni od oko 20 dolara, postao je izuzetno popularan i izazvao velik interes. U prvom mjesecu prodato je 36.000 komada.

Iako je Erewhon prvo postao omiljeno mesto slavnih osoba, zahvaljujući njihovom uticaju postao je prava senzacija i na društvenim mrežama, posebno na TikToku, gde videi iz prodavnice i oni u kojima korisnici dijele šta su kupili prikupljaju milionske preglede.

The post Ovo je jedna od najskupljih prodavnica na svetu appeared first on Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?