PO NAREDBI FUCZ: Počela evakuacija stanovništva Jablanice i Konjica

PO NAREDBI FUCZ: Počela evakuacija stanovništva Jablanice i Konjica

Link na izvornu vijest

Evakuacija se vrši iz preventivnih razloga zbog najavljenih padavina koje bi trebale početi oko ponoći

Počela je hitna evakuacija stanovništva Jablanice i Konjica, kako je to naredio na vanrednoj sjednici Federalni štab civilne zaštite.

Evakuacija se već uveliko vrši, ekipe na terenu vrše evakuaciju zajedno sa općinskim i kantonalnim službama, kao i spasilačkim službama iz Hrvatske i Srbije, svi na terenu i vrše evakuaciju – rekao je Aldin Brašnjić, direktor FUCZ-a.

Najkasnije do ujutro

Darko Juka, glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona naveo je kako je procijenjeno da treba povući stanovništvo iz najugroženih područja.

Odmah se krenulo sa evakuacijom stanovništva Donja Jablanica te sela Zlate i Mirke. Civilna zaštita u saradnji sa spasilačkim službama na terenu provodi evakuaciju i cilj je izvući stanovnike najkasnije do dva ujutro. Smještaju ih u već organizirane kolektivne smještaje na prostoru Jablanice i Konjica – rekao je Juka.

Najavljene padavine

Evakuacija se vrši iz preventivnih razloga zbog najavljenih padavina koje bi trebale početi oko ponoći.

Očekuje se, navodi Brašnjić, da bi tokom ove noći na područjima koja su već pogođena katastrofalnim poplavama i klizištima, moglo pasti i do 90 litara kiše po metru kvadratnom.

The post PO NAREDBI FUCZ: Počela evakuacija stanovništva Jablanice i Konjica appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?