“Skauti” uvjerljivi u utakmici s Konjuhom

“Skauti” uvjerljivi u utakmici s Konjuhom

Link na izvornu vijest

Rukometaši Izviđač Agrama sinoć su u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom u svim elementima rukometne igre nadigrali momčad RK Konjuh iz Živinica.

Utakmica 4. kola Premijer lige BiH između ove dvije momčadi opravdala je taj epitet derbija, međutim, u ovoj utakmici dominirala je samo jedna momčad, a to je bila momčad Izviđača.

Trenerski dvojac Džolić-Tolić do najsitnijih detalja skenirao je igru suparnika i na svaki njihovu akciju imali su do najsitnijih detalja učinkovito rješenje, koje su na terenu savršeno provodili njihovi izabranici.

Da nije bilo opuštanja u zadnjih 4-5 minuta utakmice poraz gostujuće momčadi bio bi i dvoznamenkast.Utakmicu je odlično otvorio dvojac Ćeško – Suljević, prvi je neumoljivo tresao protivničku mrežu dok je drugi bio velika enigma za suparničke rukometaše.

Prvih desetak minuta, utakmica je bila u rezultatskom „egalu“. Uglavnom „Skauti“ su dolazili do gol-dva prednosti, ali gosti su držali priključak. Do ozbiljnije prednosti „Skauti“ dolaze u 15. minuti kada golom Mihaela Bebeka stižu do 3 gola prednosti (9:6). Sljedećih pet minuta igralo se u ritmu „gol za gol“. Uglavnom, Skauti bi dolazili do tri gola prednosti, ali bi gosti isto tako uspijevali „zabiti“. Međutim u zadnjih deset minuta na parketu je postojala samo jedna momčad. Haris Suljević je spustio “roletu”, a iz brzih kontri i polu kontri „Skauti“ su nemilosrdno punili mrežu gostujućeg vratara. Serijom 7:0, od 22. do 30. Izviđač je do odmora stekao zalihu od ogromnih devet golova prednosti (18:9). Već u prvih deset minuta nastavka Izviđač je došao do dvoznamenkaste prednosti. Naime od 30. do 40. minuti „Skauti“ su postigli 6, a gosti 3 gola tako da je semafor u dvorani pokazivao rezultat 24:12 u korist domaćih rukometaša. Domaći rukometaši, prednost od 10 do 12 golova, držali su do 55. minute (30:19) da bi gosti, u posljednje 4 minute, kaznili opuštanje u redovima „Skauta“ i sa pet uzastopnih pogodaka Aldina Sakića uspjeli izbjeći poraz s dvoznamenkastom razlikom.

Na kraju Izviđač je došao više nego do zaslužene pobjede rezultatom 30:24 i zasjeo na čelno mjesto prvenstvene ljestvice.Da nije bilo opuštanja u zadnjih 4-5 minuta mogli bi napisati da su „Skauti“ odigrali savršenu utakmicu jer do tada sve je bilo posloženo i funkcioniralo na vrhunskoj razini.

Cijela momčad je odigrala vrhunski a posebice u obrani, ali veliki doprinos pobjedi dali su Diano Ćeško i Milan Vukšić, koji su protivničku mrežu pogodili po sedam puta.

Haris Suljević je činio čuda. Obranio je 22 udarca od kojih su 2 bila i udarci sa sedam metara. Njegov postotak odbrana od 49% je čudesan.

Kod gostiju daleko najbolji pojedinac bio je prošlogodišnji član „Skauta“ Aldin Sakić s 13 pogodaka, a 4 gola postigao je Damir Halilković.

Pred „Skautima“ slijede europski izazovi. Naime, sljedećeg vikenda gostuju na Sardiniji kod talijanske momčadi Raimond Sassari u sklopu 2. kola EHF European Cup-a , a uzvrat ih očekuje za 14 dana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Premijer liga BiH, sezona 2024/2025, 4. kolo.Ljubuški, 12.09.2024. u 20:00 sati.

RK Izviđač Agram – RK Konjuh 30:24 (18:9)Ljubuški, Gradska športska dvorana, 300 gledatelja.

Suci: Nenad Bejtović i Bojan Burazor (Kozarska Dubica) .Nadzornik: Marko Miljević (Banja Luka).

RK Izviđač Agram: Alihodžić, Suljević (22 obrana, 2 sedmerca ), Vukšić 7/1, Lukenda 1, Odak 1, Šević 1, Šahinović 1, Ljubić 1, Šimić 1, Bubalo 3, Šaravanja 1, Ćeško 7/2, Semić 2, Bebek 2, Lasić 1, Čuvalo.

Trener: Ivan Džolić.

RK Konjuh: Čajić (4 obrana, 1 sedmerac), Veremchuk (6 obrana), Sakić 13/2, Hadžiavdić, Hadžić, Pejkušić 1, Modrić, Dautović 1, Smajić, Halilković 4, Bosić 2, Klopić, Živanov 3, Bečić, Lugavić, Mulavdić.

Trener: Alen Hadžić.

Isključenja: Izviđač 4 minuta, Konjuh 2 minuta.Sedmerci: Izviđač 4/3, Konjuh 4/2.

RK Izviđač Agram

Objava “Skauti” uvjerljivi u utakmici s Konjuhom pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?