Iako isključivo MUP HNŽ-a ima nadležnost oko navijačkih nereda, u sve se želi umiješati Ramo Isak

Iako isključivo MUP HNŽ-a ima nadležnost oko navijačkih nereda, u sve se želi umiješati Ramo Isak

Link na izvornu vijest

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak ponovo je pozvao Upravu policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije da, u skladu sa svojim nadležnostima, uspostavi javni red i mir na području HNŽK.

U Isakovom priopćenju navodi se kako “nasilno ponašanje praćeno nacionalističkim i fašističkim ispadima huligana predstavljaju ozbiljnu sigurnosnu prijetnju, ne samo HNŽ, već i Bosni i Hercegovini.”

– Obveza Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije je da održi javni red i mir na području HNŽ. Federalna uprave policije, kako sam već i ranije rekao, spremna je da pruži podršku policijskim službenicima MUP-a HNŽ u sprječavanju ponašanja koja predstavljaju ozbiljnu sigurnosnu prijetnju – poručio je Isak.

Federalni ministar smatra kako snimci i fotografije nedjeljnih nereda u Mostaru “pokazuju sve slabosti sigurnosnog aparata HNŽ i neprofesionalnog rada odgovornih lica u samom sustavu” te dodaje kako je nedopustivo da se iznova svjedoči nasilnom ponašanju grupe ljudi koja se predstavlja kao “navijači”, kao i da su nedopustive “neblagovremene reakcije nadležnih institucija”.

Isak je najavio kako će u najkraćem roku uputiti Vladi FBiH na izjašnjenje načela o sigurnosti sportskih događaja te zahtijevati da se na razini Federacije Bosne i Hercegovine po hitnom postupku donese zakon o sigurnosti sportskih događaja FBiH.

– Ne prihvaćam kritike kako je riječ o poslovima iz isključive nadležnosti kantona jer sigurnosne pojave jasno nam daju do znanja kako kantoni nisu u mogućnosti da se nose s ovim oblikom kriminaliteta. Pozivam rukovodstvo Uprave policije MUP-a HNŽ da pokrene interne procedure i utvrdi eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su svojim (ne)radom doveli do teškog narušavanja javnog reda i mira na području HNŽ. Ovo čemu svjedočimo je nedopustivo – poručio je u federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak.

www.abcportal.info

 

The post Iako isključivo MUP HNŽ-a ima nadležnost oko navijačkih nereda, u sve se želi umiješati Ramo Isak first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?