Kazna od jedne godine zatvora zbog izazivanja požara u Kočerinu

Kazna od jedne godine zatvora zbog izazivanja požara u Kočerinu

Link na izvornu vijest

U kaznenom predmetu protiv optuženog Josipa Kolobarića zbog kaznenog djela Izazivanje opće opasnosti iz članka 323 stavak 1 KZ FBiH po optužnici Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg podignutoj 20.travnja 2022. godine, odlučujući o žalbi Tužiteljstva i žalbi optuženog Josipa Kolobarića podnesenim protiv nepravomoćne presude Općinskog suda u Širokom Brijegu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, Županijski sud Široki Brijeg je na sjednici vijeća održanoj 16. rujna 2024. godine donio presudu kojom je odbio kao neutemeljenu žalbu optuženog i uvažio žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg u pogledu odluke o kazni, te preinačio prvostupanjsku presuda tako što je optuženog Josipa Kolobarića osudio na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

Optužnicom se teretio da je dana 14.08.2021. godine, oko 11,30 sati, u mjestu Gornji Mamići, Kočerin, općina Široki Brijeg, lokalitet Pripolje, nakon što se osobnim vozilom dovezao do poduzeća ”NATURA PHARM” d.o.o. Široki Brijeg, izazvao požar zapalivši travu na livadi u blizini navedenog poduzeća, koji požar se uslijed djelovanja vjetra proširio kroz obližnje polje te prouzročio štetu na više nekretnina u vlasništvu više osoba, na kojima su se nalazila stabla vinove loze, stabljike duhana, sadnice smilja, stabla trešnje i ostale voćke, na koji način je prouzročio štetu na navedenim parcelama u ukupnom iznosu od 33.864,00KM, navedeno je u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Post Kazna od jedne godine zatvora zbog izazivanja požara u Kočerinu je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?