VLADA HNŽ-A: 3.400.000,00 KM ZA SANACIJU CESTA NA PODRUČJU GRADA KONJICA I OPĆINE JABLANICA

VLADA HNŽ-A: 3.400.000,00 KM ZA SANACIJU CESTA NA PODRUČJU GRADA KONJICA I OPĆINE JABLANICA

Link na izvornu vijest

Na današnjoj, 13. žurnoj telefonskoj sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ-a za 2024. godinu na ime „Interventne sanacije posljedica poplava na području Grada Konjica i Općine Jablanica na mreži regionalnih cesta R-437 i R-418b“ u iznosu od 3.400.000,00 KM i Odluku o pokretanju javne nabave po navedenoj odluci.

Interventna sanacija cesta, od posljedica poplava na području Grada Konjica i općine Jablanica, a poradi normaliziranja života je prioritetna i zahtjeva žurno angažiranje izvođača radova. Na prijedlog Ministarstva prometa i veza HNŽ-a, Vlada je prihvatila da se odabir najpovoljnijega ponuditelja izvrši putem pregovaračkoga postupka bez objave javne nabave.

Naime, na regionalnoj cesti R-437, gdje ima više prekida, nije moguće normalno odvijanje prometa. Također, na navedenu regionalnu cestu priključuje se nekoliko lokalnih cesta koje povezuju 24 sela i zaseoka, gdje su, također, evidentirana značajna oštećenja.

Procjena vrijednosti radova urađena je na temelju obilaska terena, snimanja dronom kao i korištenjem baze podataka o tim cestama i iznosi 3.400.000,00 KM. Radovi koji bi se trebali izvoditi su: široki otkop kategorije 3. i 5., nabava, dovoz i ugradnja nasipa od tvrde stijene, nabava, transport i ugradnja nevezanoga nosivoga sloja, nabava, transport i ugradnja čelika, nabava, transport i ugradnja armirano-betonskih gabiona i dr.

Vlada HNŽ

 

The post VLADA HNŽ-A: 3.400.000,00 KM ZA SANACIJU CESTA NA PODRUČJU GRADA KONJICA I OPĆINE JABLANICA appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?