Vrijeme je da svoju PVC stolariju prebacite na zimski način rada i tako sačuvate toplinu u domu

Vrijeme je da svoju PVC stolariju prebacite na zimski način rada i tako sačuvate toplinu u domu

Link na izvornu vijest

Unatoč sunčanom vremenu, temperatura počinje postupno padati. U stanovima je sve hladnije, a sezona grijanja je već u nekim dijelovima zemlje započela. Samo topli džemperi ili debele čarape možda neće biti dovoljni. Srećom, postoji još jedan način da izbjegnete smrzavanje kod kuće, to uključuje promjenu načina rada prozora s ljeta na zimu.

Koja je razlika između ljetnog i zimskog načina rada?

Plastični prozori sada su standardni. Većina ih je opremljena posebnom funkcijom koja omogućuje kontrolu temperature u stanu. Nakon otvaranja prozora možete primijetiti karakteristične klinove na okviru. Oni omogućuju prebacivanje načina rada prozora na ljeto ili zimu, piše essanews.

Dva su načina bitno različita. Ljetni način rada smanjuje pritisak na okvir prozora, što poboljšava cirkulaciju zraka u prostoriji. Nasuprot tome, zimski način rada povećava tlak, što sprječava dotok hladnog zraka izvana. Ovo je vrlo jednostavan način da stan učinite puno toplijim.

Kako promijeniti način rada na prozorima i vratima?

Opremite se imbus ključem ili kliještima. Otvorite prozor. Pogledajte stranu okvira. Svakako ćete primijetiti jednu, dvije ili čak tri projekcije. Ako glavni indikator pokazuje na „3” sata, to je znak da su prozori u ljetnom režimu. Da biste to promijenili, uzmite odabrani alat i zatim okrenite klin za 90 stupnjeva.

Zatvorite prozor i stavite ruku na okvir. Ako ne osjećate zrak, to znači da su prozori postavljeni na zimski način rada. Promjena načina rada minimalizira gubitak topline. Time se smanjuju računi za grijanje, što je posebno važno u nadolazećoj sezoni grijanja.

The post Vrijeme je da svoju PVC stolariju prebacite na zimski način rada i tako sačuvate toplinu u domu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?