Dinamo došao do prve pobjede u Ligi prvaka

Dinamo došao do prve pobjede u Ligi prvaka

Link na izvornu vijest

Dinamo je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 0:2 u trećem kolu Lige prvaka. Strijelci Dinama bili Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti, a austrijski viceprvak je od 66. minuti imao igrača manje jer je direktan crveni karton dobio golman Alexander Schlager.

Zagrebačkom klubu ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Lige prvaka nakon poraza od Bayerna (9:2) i remija s Monacom (2:2). Salzburg je doživio treći poraz nakon što nije uspio doći do bodova protiv Sparte Prag (3:0) i Bresta (0:4). Podsjetimo, trenera Dinama Nenada Bjelice nije bilo na klupi zbog crvenog kartona zarađenog protiv Monaca, pa je momčad vodio njegov pomoćnik Danijel Jumić.

Salzburg bolje otvorio utakmicu, Dinamo se probudio u završnici prvog dijela

Salzburg je bolje ušao u utakmicu. Osim što su imali veći posjed, igrači trenera Pepijna Lijndersa stvorili su dvije solidne prilike. Prvo je napadač Karim Konate u šestoj minuti pucao glavom iznad prečke, nakon čega je kapetan domaćih i zvijezda bosanskohercegovačkog nogometa Amar Dedić u 21. minuti testirao udarac s 20-ak metara i tako natjerao Ivana Nevistića na intervenciju.

Dinamo se probudio pred kraj prvog dijela. Zaprijetio je u 35. minuti, kada je Takuya Ogiwara ubacio s lijeve strane i pred suparničkim golom pronašao Arijana Ademija. Kapetan Dinama nije najbolje glavom zahvatio loptu, koja se potom kotrljala petercem domaćina. Kulenović je klizeći udario loptu kako bi je spremio u mrežu, međutim iz teške situacije uspio je samo pogoditi braniča Salzburga.

Šest minuta kasnije Kulenović je dočekao prizeman ubačaj s desne strane i puknuo je u prvi kut, ali je domaći golman Alexander Schlager bio spreman te je uhvatio loptu. S time se otišlo na odmor.

Golovi Kulenovića i Petkovića, golman Salzburga dobio direktan crveni karton

Dinamo je došao u vodstvo u 49. minuti i tako sjajno otvorio drugo poluvrijeme. Ogiwara je ubacio s lijeve strane, lopta je došla na desnu stranu do Stefana Ristovskog, koji je povratnim dodavanjem uposlio Kulenovića, a on pogodio drugu stranu Salzburgova gola. Kulenoviću je ovo bio deseti gol ove sezone, čime je najbolji strijelac Dinama.

Trener Salzburga odmah je napravio tri zamjene kako bi se pokušao vratiti u susret. A onda je ostao s desetoricom na terenu jer je golman Schlager dobio direktan crveni karton u 66. minuti. Ogiwara je poslao dugu loptu preko obrane domaćina, Kulenović je trčao za njom dok su ga pratila dvojica suparnika. Jedan od njih ga je dodirnuo i Kulenović je pao i zabio se u Schlagera.

Glavni sudac Danny Makkelie isprva je pustio prednost jer je Petar Sučić pokušao zabiti na prazan gol. Kada je Makkelie vidio da lopta nije zatresla mrežu, izvukao je crveni karton i isključio Schlagera i to, čini se, zbog toga što je namjerno dirao rukom izvan kaznenog prostora. Schlageru se par minuta ukazivala pomoć nakon snažnog sudara, nakon čega je samostalno napustio teren.

Dinamo se nakratko povukao nakon što je Salzburg s igračem manje. No, to se isplatilo u 84. minuti, kada je krenula polukontra. Martin Baturina dodao je Bruni Petkoviću, on je loptu proslijedio Ristovskom, a Makedonac je, kao i kod prvog gola, odigrao sjajno povratno dodavanje. U odnosu na prvi gol, sada je Petković iskoristio dodavanje, puknuo i pretvorio ga u 0:2

Post Dinamo došao do prve pobjede u Ligi prvaka je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?