Otvoreni natječaji za jednokratnu novčanu pomoć studentima

Otvoreni natječaji za jednokratnu novčanu pomoć studentima

Link na izvornu vijest

Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata ”Prsten” objavila je natječaj za dodjelu jednokratne novčane pomoći za 60 studenata u iznosu od po 500 konvertibilnih maraka.
Jednokratna novčana pomoć osigurana je iz sredstava prikupljenih na humanitarnoj večeri koju je organizirala Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata ”Prsten” pod nazivom ”Podržimo naše studente, objavila je Udruga ”Prsten”. Rok za prijave na natječaj je 30. listopad.

Također, spomenuta Udruga je putem Zaklade Prsten ranije objavila i natječaj za dodjelu 20 stipendija u akademskoj 2024. / 2025. godini studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj.

Visina stipendije za studente iznosi 300 eura mjesečno i dodjeljuje se za razdoblje od 10 mjeseci.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja i to: da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine ne mogu ostvariti pravo na stipendiju), da za vrijeme školovanja nisu ponavljali godinu, da nisu stariji od 26 godina te da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.

Kandidati se biraju tako da se dodatno vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija kao i tijekom cjelokupnog studiranja i druga postignuća tijekom studija, objavila je Udruga Prsten. Rok za prijave na natječaj je 25. listopad.

Objava Otvoreni natječaji za jednokratnu novčanu pomoć studentima pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?